Бизнес климатът се подобрява в строителството и услугите през юли

Бизнес климатът се подобрява в строителството и услугите през юли

Единствено в промишлеността се наблюдава понижение

През юли общият показател на бизнес климата остава приблизително на равнището си от предходния месец, съобщи Националният статистически институт (НСИ). Подобрение на стопанската конюнктура е регистрирано в строителството, търговията на дребно и сектора на услугите. Единствено в промишлеността се наблюдава понижение.

Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" намалява с 2.2 пункта в резултат на изместване на оценките и очакванията на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията от "по-добро" към запазване на "същото".

Бизнес климатът в строителството се увеличава с 1.6 пункта, което се дължи на по-благоприятните оценки и очаквания на строителните предприемачи за бизнес състоянието на предприятията.

Показателят "бизнес климат в търговията на дребно" се повишава с 0.7 пункта в резултат на леко подобрените оценки и очаквания на търговците на дребно за бизнес състоянието на предприятията.

Бизнес климатът в сектора на услугите нараства с 1.3 пункта, което се дължи на оптимистичните оценки на мениджърите за настоящото бизнес състояние на предприятията.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.