Бившият главен секретар на МВР: Разбрах от медиите за отстраняването ми (ВИДЕО)

Бившият главен секретар на МВР: Разбрах от медиите за отстраняването ми (ВИДЕО)

Бях отстранен в петък вечерта след работно време. Разбрах от медиите за прекратяването на правомощията ми. Това заяви вече бившият главен секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и за освобождаването му от длъжност.

„Тръгвам си от МВР с високо и гордо вдигната глава. Не съжалявам за нищо, което съм направил. Мисля, че през цялото време моите действия са били в името на върховенството на закона, за опазване живота и здравето на българските граждани, за опазване на обществения ред. Не се срамувам пред нищо. Не се крия“, подчерта той.

Гл. комисар Иванов добави, че не се скрил и не е излязъл в болнични. „Посрещнах министъра в първия работен ден, когато дойде тук. Посрещнах го на входа. Никога няма да се скрия. Аз съм офицер, мъж на честта, такива неща не са ми присъщи", каза още той.

"Полицейско насилие имало... къде няма протести? В Англия, Германия или Франция, в която за година изпотрошиха Париж. На този принцип нямаше да има нито един полицай на ръководна позиция. Ако ни замерят с яйца и бомби, то каква е трябва да ни е реакцията? Никой не попита какво им беше на полицаите", допълни Иванов по повод обвиненията за полицейско насилие по време на протестите, проведени в летните месеци. 

Днес служебният министър на вътрешните работи заяви, че има информация за купуване на гласове и чадър над престъплението. Гл. комисар Иванов коментира така думите на Бойко Рашков: И аз имам оперативна информация за много хора, но работя с доказателства.

Правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи - главен комисар Ивайло Стефанов Иванов, се предлага да бъдат прекратени във връзка с нарушение на основни принципи за работа в МВР, изразяващо се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство, както и в липса на обективност и безпристрастност, с което е накърнил престижа на МВР както пред служителите на МВР, така и пред обществото". Това се посочва в мотивите към предложението на служебното правителство за освобождаването му.

По-рано позицията си за уволнението на Иванов изрази бившият вътрешен министър Христо Терзийски в профила си във Фейсбук. "Не исках да коментирам действията на своя служебен приемник в МВР, преди да е имал достатъчно време, за да може да се оцени обективно работата му, но когато, по негово предложение, служебното правителство грубо нарушава Закона за МВР, и то още в първия ден, няма как да не реагирам".

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.