Бивш военен нападна майка с пеленаче, извади нож срещу мъжа й

Бивш военен нападна майка с пеленаче, извади нож срещу мъжа й

Нападателят служил във Френския легион, нападал и други жени от бургаския квартала

Бивш военен, с криминална регистрация, нападна майка с пеленаче без никаква причина. Грозната сцена се разиграла в събота след обяд на детска площадка в бургаския комплекс "Възраждане".

Младата жена вървяла съвсем спокойно и бутала бебешка количка, в която спяло 8-месечното й пеленаче, когато бившият военен се появил изневиделица зад гърба й. С няколко бързи скока той я настигнал и заплашително надвесен над нея, започнал да й крещи цинизми и псувни. Майката побързала да се отдалечи и да избяга, но агресивният мъж извадил нож . "Не я докосна, но от поведението му всички се изплашихме. Изглеждаше така, сякаш всеки момент ще започне да я налага с юмруци. Жената също се изплаши и хукна да бяга, доколкото можеше. Но се движеше бавно, защото беше с бебешката количка и бебето в нея. Цялата трепереше, помислихме че ще припадне", разказаха свидетели на инцидента. Изплашената жена извадила телефона си и позвънила на мъжа си, който само след секунди се появил. Той защитил съпругата си и се изправил срещу нападателя, за да предпази нея и бебето. Последвала кратка схватка, при която криминално проявеният мъж, замахнал с ножа към съпруга на пострадалата. Според очевидци, той насочил острието не към ръцете на жертвата, а директно се прицелил в торса му. "Засегна го в коремната област. Човекът каза, че е получил лека драскотина от ножа", казаха потресени свидетели. Пострадалият съпруг, пък твърди ,че нападателят се е целили умишлено в сърдечната област и смята, че инцидентът можеше да завърши и фатално, но защастие в последния миг той успял да отскочи назад. От полицията заявиха, че по случая е образувано бързо полицейско производство, но  отказаха да дадат повече подробности. След безпричинното нападения, бившият военен избягал и се скил в дома си  в комплекс "Възраждане".  Униформените го открили минути по-късно и го арестували за 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за хулиганство, но обвинението може и да се промени в по-тежко. 

Това не е първият инцидент провокиран от него. Според съседи мъжът и друг път се държал агресивно с млади жени. "Забелязали сме, че напада вербално предимно майки с малки деца. Смятаме, че този човек или има някакъв проблем или ненавижда деца", коментираха негови съседи. Според тях той е служил във Френския легион, а след това бил на служба във Военното пристанище край Атия. Преди около 10 години е бил уволнен дисциплинарно, заради опит за нападение над комшия. Битовата свада сложиза завинаги край на военната му кариера. 

"Случи се една нощ - беше си поканил гости в апартамента и беше надул музиката. Някой от входа позвънил в полицията, оплакал се че не може да спи и униформените пристигнаха. Докато разговаряха с него пред вратата му, в коридора минал един от комшиите. Тогава военният побесня и го нарочи, че той се е обадил за музиката. Стана страшен скандал, започнал да кещи и да го заплашва, дори извадил и служебния си пистолет. Заради това го уволниха, а той стана още по-агресивен", разказаха негови съседи. 

Инцидент имало и преди месец, когато агресивният мъж взел на мушка няколко тийнейджъра. Хлапаците седели кротко на пейка пред блока, когато той ги подгонил. Крещял на децата грозни думи и ги псувал. После запалашително ги предупредил да не се мяркат в района. Още на следващия ден осъмнал с натрошени прозорци. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.