850 кубика сметка за вода едва не убиха бивш лекар

850 кубика сметка за вода едва не убиха бивш лекар

Сметка за рекордно количество консумирана вода получи мъж от Кубрат и едва не получи удар от притеснение. Водомерът му е отчел изразходени 850 кубични метра вода за няколко месеца.

Според ВиК дружеството в града измервателният уред е изправен и вероятно става дума за течове.

Богомил е пенсиониран лекар. От август месец в дома му не е влизал служител да отчете показанията на водомера. Остава шокиран, когато чува колко кубика са отчетени за 10 месеца.

"Когато ми казаха толкова много, викам момче, това не е възможно. 850 кубика вода в нас да е текло, да е текло, че къщата да е потънала във вода. Те казват някъде има течове. Добре, къде са тези течове", пита Богомил.

Екип на ВиК е направил проверка в имота и течове не са открити. След като се приспаднат вече платените суми, се оказва, че мъжът дължи около 2000 лева за още 575 кубика вода.

"Ние нямаме животновъдна ферма, ползваме вода само за битови нужди. Няма за какво да ползваме през зимата, не умеем с моята съпруга и да се пързаляме, за да си направим водна пързалка", категоричен е мъжът.

Богомил се съмнява, че самият водомер е дал някакви отклонения и е подал жалба. Въпреки това е поканен да плати сметката, като са му дали вариант за разсрочено плащане.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.