0

А нглия и Шотландия не успяха да си отбележат гол в Битката за Британия на "Уембли" и завършиха 0:0 в мач от втория кръг на група "D" на Евро 2020.

Англия и Шотландия не успяха да си отбележат гол в Битката за Британия на "Уембли" и завършиха 0:0 в мач от втория кръг на група "D" на Евро 2020.

"Трите лъва" спечелиха първия си мач от шампионата с 1:0 над Хърватия, а шотландците отстъпи с 0:2 пред Чехия.

Първата възможност в мача бе за шотландците, но след 12-ата минута момчетата на Гарет Саутгейт вдигнаха оборотите и бяха много близо до попадение. След центриране от корнер Джон Стоунс бе забравен от отбраната на Шотландия и стреля много силно с глава. Топката обаче срещна напречната греда на Дейвид Маршал

Шотландия стигна до най-доброто си положение в 30-ата минута на мача. След центриране на Киърън Тиърни топката стигна до Стивън О'Донъл, който стреля от въздуха, но Джордан Пикфорд реагира отлично и спаси. При добавката Че Адамс стреля с глава, но много неточно.

Англичаните започнаха по-активно втората част. Люк Шоу се озова на добра позиция в наказателното поле още в 46-ата минута, но не успя да подаде на свой съотборник и топката бе избита в корнер.

В средата на втората част Шотландия отново пропусна шанс да отбележи. След центриране от корнер топката достигна до Линдън Дайкс, който стреля много опасно, но Рийс Джеймс успя да избие с глава от голлинията.

Така в съперничеството с "гайдарите" англичаните нямат поражение в 5 поредни мача. Равенството обаче сега устройва и Шотландия, която взе първа точка на Евро 2020 и запазва шанса си да продължи при победа над Хърватия в последния си мач.