БИРЕНО МЕЗЕ: Печени крилца с  кола

БИРЕНО МЕЗЕ: Печени крилца с кола

Нов ден = нова порция кулинарни тайни, които "Монитор" ще ви разкрие. Днес сме помислили за любителите на пивото, които не са никак малко.  Статистиката сочи, че през летните месеци всеки ден пълнолетният българин изпива по една бира. Знаейки колко са упорити нашенци, силно се съмнявам, че захлаждането навън ще спре феновете на нискоалхолната напитка да полеят края на работния ден. Ако Вие сте един от тях, затаете дъх, защото ще Ви представим едно от най-вкусните мезета, което ще бъде идеален тандем с бутилка студена бира - печени крилца с кола. 

Необходими продукти:

  • пилешки крилца - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • кола - 170 мл
  • соев сос - 65 мл
  • захар - 3 с. л.
  • горчица - 2 с.л.
  • олио - 2 с. л.
  • черен пипер 
  • сол

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно и подгответе пилешките крилца. Загрейте олио на слаб огън, след което добавете нарязания лук, соев сос, кока кола, захар и горчица. Разбърквайте, докато сосът заври и се получи еднородна смес. Междувременно крилцата се поръсват със сол и черен пипер и се поставят в намазана с олио тава. Загрейте предварително фурната на 180 градуса и печете крилцата в продължение на 30 минути. Извадете ги и ги залейте с готовия сос, запечете ги за още 10-15 минути. Гарнирайте със сладък печен картоф или салата по избор. 

* Рецепта: recepti.gotvach.bg

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.