Бирата се оказа благо за черния дроб

Бирата се оказа благо за черния дроб

Вещества в пяната на бирата могат да предотвратят затлъстяването на черния дроб, предизвикано от наднорменото тегло, твърдят германски учени.

Експерти от универистета Енланген-Нюрнберг откриха в бирата химическото съединение ксантохумол, което предотвратява затлъстяването на черния дроб заради неправилно хранене. То предотвратява и образуването на ръбец в тъканта на органа.

Хмелът съдържа изо-алфа-горчиви киселини, които ограничават развитието на пораженията на черния дроб. Те влияят положително и на обмена на глюкозата и преработването на мазнините.

Експертите отбелязват обаче, че положителното въздействие на описаните съединения се проявява само ако бирата е безалкохолна.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.