Скоро, роботизираните ръце използвани за боравене с деликатни предмети, няма да бъдат груби и твърди, а нежни и меки, които се учат сами как да изпълняват задачи.

Това е новият прототип на роботизирана ръка от Festo, BionicSoftHand която е покрита със силиконова кожа. Всеки от пръстите на ръката се състои от свързани въздушни камери, които са изработени от гъвкав плетен материал, съставен от много здрави и еластични нишки. При напомпване или изпускане на въздух в една от камерите, този материал се огъва в определена посока, според разпределението на нишките.

На кратко, когато камерите се разширяват и свиват от въздуха, който се напомпва и изпомпва от гумени тръби, пръста на ръката са сгъва и разгъва. Всички тръби за въздух влизат в единичен, цифрово управляван, краен клапан, от който само две други тръби минават по ръката на робота - един от тях е за входящ въздух и един за изходящ.

В ставите между камерите има инерционни сензори, докато долната страна на всяка камера включва тактилен сензор, който позволява на ръката да „усети“ това, което докосва, посредством упражнявания от предмета натиск.

BionicSoftHand не се нуждае от обучение, за да изпълни дадена задача, а крайна цел, която постига по метода проба и грешка. За това се използва цифрово копие на ръката, на свързан към нея компютър, което е създадено посредством камера с чувствителност за дълбочина и изкуствен интелект, за да се научи как може да постигне целта си и как не.

Технологията ще бъде представена следващия месец на търговското изложение в Хановер (Hannover Messe), заедно с BionicSoftArm, която работи на същия принцип. И двете устройства са част от проекта на компанията BionicMotionRobot.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Aurora ще извършва квинтилион операции в секунда

Следващо поколение суперкомпютър от Intel

Aurora ще извършва квинтилион операции в секунда

Идва следващото поколение суперкомпютри. Intel и Министерство на енергетиката на САЩ (US Department of Energy) ще създадат първия в света екзаскейл суперкомпютър, способен да извършва милиард милиарда изчисления в секунда, през 2021 г., предоставяйки голям напредък в различни области на научните изследвания. Новата система, наречена Aurora, ще бъде хиляда пъти по-мощна от поколението петаскейл, което от 2008 година все още се използва.

По-бързи процесори и поддръжка на Apple Pencil

Apple обнови iPad Air и iPad Mini

По-бързи процесори и поддръжка на Apple Pencil

Apple обнови отдавна пренебрегваните iPad Air и iPad Mini, предоставяйки по-бюджетна алтернатива на моделите си от висок клас iPad Pro.

Електрическия моноцикъл изминава 40 км без значение от терена

KO1 + минава от всякъде

Електрическия моноцикъл изминава 40 км без значение от терена

Едноколесният електрически скутер KO1 на компанията Kiwano, представен още през 2017 г. предлагаше обсег от 30 км и максимална скорост от около 32 км / ч. Новият модел KO1 +, много наподобява предшественика си, но е съвсем различен.