Библиотеката в Шумен превключи в онлайн режим заради коронавируса

Библиотеката в Шумен превключи в онлайн режим заради коронавируса

Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен премина в онлайн режим и ще обслужва читателите си дистанционно заради коронавируса, съобщи пресаташето на едно от петте най-големи и най-стари книгохранилища в България Таня Вътова.

В периода на обявеното в страната извънредно положени читателите ни могат да ползват онлайн услугите, предлагани на сайта на библиотеката, както и дигитализираните книжни колекции, и краеведското съдържание в сайтовете й Шуменски край и Шуменски истории, обясни Вътова. При необходимост всеки читател може да получи  безплатно на посочен от него имейл библиографска справка и до 10 сканирани страници от притежавани от библиотеката издания. Библиотеката приема заявки електронната си поща libshumen@abv.bg, чрез съобщение на Фейсбук страницата на библиотеката и на телефон 0879 237 625.  

Във Фейсбук страницата си Шуменската библиотека ще продължи да публикува информация за безплатни онлайн обучения, както и за онлайн достъп до културни събития и музейни колекции.

В помощ на своите читатели Детският отдел на библиотеката ежедневно ще публикува в сайта и Фейсбук страницата си както забавна, така и образователна информация в помощ на самоподготовката вкъщи. Децата също могат чрез съобщение на Фейсбук страницата на отдела на електронната поща detski_otdelsh@abv.bg или на телефон 0879 060 072 да заявят получаването на електронно копие от притежавано от библиотеката учебно съдържание, включително помощни тестове по учебните предмети от първи до седми клас.

Пак заради коронавируса библиотеката в Шумен удължава и срока за заемане на заетата вече литература до отмяна на извънредното положение.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.