БГ любителите на железниците се съревновават във фотоконкурс

БГ любителите на железниците се съревновават във фотоконкурс

Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) организира Европейски железопътен фотографски конкурс, в който могат да вземат участие и любителите на железопътния транспорт в България. Целта на конкурса е да стимулира творческото мислене на пътуващите с влак и да разпространи позитивния имидж на железниците в Европа като устойчив и безопасен транспорт, съобщават от БДЖ. 

От изпратените фотографии ще бъдат отличени 12 снимки, подчертававащи темата на фотографския конкурс: „Бъдещето е железопътно: по-екологично, интелигентно и свързано” във връзка с отбелязването на 2021 г. като Европейската година на железопътния транспорт. Избраните фотографии ще бъдат представени на изложба по време на Европейските железопътни награди CER/UNIFE в Брюксел, с която ще се отбележи края на Европейската година на железопътния транспорт и пътуването на експрес „Свързана Европа“, който обиколи цяла Европа с послание за развитието на железопътния транспорт.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат своите фотографии на официалната интернет страница на CER на следния електронен адрес: https://www.cer.be/www.cer.be/forms/railway-photography-contest. Участниците следва да попълнят регистрационна форма за конкурса, а за всяка от снимките е необходимо да бъдат посочени дата и място на заснемане.

Крайният срок за изпращане на снимките е 30 ноември 2021 г.

Фотографиите на печелившите участници ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на CER с посочени имена на фотографите и техните държави. Отличените в съревнованието ще получат и парични награди.

През последните няколко издания на конкурса в отличените фотографии традиционно присъстват и български участници - през 2019 г. сред избраните са трима българи. Това е и едно от доказателствата, че при активно участие шансовете на родните представители да бъдат избрани сред най-добрите 12 се увеличават, предвид уникалните кадри, които биха могли да предоставят.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.