БГ кандидат-студентите с последен шанс за прием и финансиране на Острова

БГ кандидат-студентите с последен шанс за прием и финансиране на Острова

Българските кандидат-студенти в английски университети имат последен шанс за пълно финансиране по старите условия в рамките на кампанията за последно класиране на Острова - UCAS Clearing, съобщават консултантите на „Интеграл“, организатор на международния проект „Световно образование“. Процедурата за последен късен прием отваря днес – 6 юли, като документи за нея могат да се подават до 31 август.

Преди седмица английското правителство обяви решението си за промяна на условията и прекратяване на кредитирането след Брекзит за ЕС-кандидатите. Все още обаче кандидатите могат да започнат обучение на Острова от тази есен при пълното кредитиране на таксите за кандидати от ЕС и познатите условия, уточняват консултантите.

От UCAS Clearing ще могат да се възползват 12-класниците, които са кандидатствали, но не са доволни от редовния прием, както и тези, които тепърва кандидатстват за първи път. Могат да участват и ученици, завършили през минали години, но пропуснали кандидатстването или неуспели да се класират за желаната специалност.  

Може да се подава една кандидатура в един университет според обявените свободни места, за разлика от редовния прием и традиционните 5. При отказ кандидатите могат да подадат втора апликация, отново в един университет, уточняват образователните консултанти.

Водещи британски университети вече обявиха свободни позиции за прием, като сред тях са най-предпочитаните до момента от българи учебни заведения като Coventry University, Lancaster University, University of Portsmouth, University of Southampton, лондонските University of Greenwich,  Royal Holloway, University of London, University of Westminster. Сред обявените възможности е прием и по предпочитани специалности като икономика, маркетинг и реклама, медии и комуникации, право, бизнес-мениджмънт, психология и компютърни науки.

Подробности за късния прием и свободните позиции по университети ще бъде предоставен на кандидатите на извънреден уебинар „Кандидатстване във Великобритания за прием 2020 и условия за гарантирано студентско финансиране“ на 09.07., четвъртък, от 11:00, с консултанта на „Световно образование“ Николай Христанов. По време на събитието ще се предоставят съвети и консултации за подготовката на документи. Достъпът до уебинара е безплатен, с кратка предварителна регистрация в интернет на адрес: http://www.integral.bg/applyinuk/

Предвид самостоятелните образователни политики на държавите в Обединеното Кралство, от „Световно образование“ уточняват, че към момента единствено Англия е обявила намерение за промяна на условията за прием за студенти от ЕС. Все още се очаква решението на Шотландия и Уелс, чиито правителства имат самостоятелни становища за прием и заплащане на образованието.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.