БГ гимназисти с възможност за образователно лято в САЩ

БГ гимназисти с възможност за образователно лято в САЩ

Български гимназисти на възраст между 16 и 18 години могат да се включат в четириседмичен образователен обмен в САЩ през юни и юли 2020 г. в университета Пардю в щата Индиана. За целта трябва да подадат документи за участие в Трансатлантическата лятна програма за ученици в средните училища „Бенджамин Франклин“ 2020 до 15-и януари с попълнен формуляр и мотивационно есе.

Целта на обмена е да се създаде възможност за установяване на трайни връзки между младите хора в Европа и САЩ и общи ценности. По време на лятната програма одобрените ще се запознаят с приоритетите на външната политика на Америка като младежка активност, подкрепа на демокрацията и гражданското общество и икономическо развитие. За целта те ще минат през различни лекции, семинари, дискусии и презентации, катко и практически упражнения, водени от преподаватели и ментори. Заданията и дейностите в клас ще бъдат допълнени от доброволчески дейности, посещения на място, социални и културни прояви, гостувания на американски семейства, които да подпомогнат на гимназистите да придобият по-широки представи за американското общество по време на престоя си. Като част от програмата участниците ще имат и възможност да обсъдят теми като демократични практики, разрешаване на проблеми и конфликти, комуникативни умения, критическо мислене, толерантност и уважение към различията, младежко лидерство, тимбилдинг и медии. В курсовете ще се обърне внимание на това как свободата на словото предполага както права, така и отговорности за гражданите.
Всички кандидати трябва да владеят свободно английски език, да са редовни ученици в средно образователно училище или студенти в университет в родната си страна през есента на 2020 г. след приключване на курса, високи академични постижения – добри оценки, награди и препоръки от учители, желание за участие в общественополезни и извънкласни дейности. Пълния списък с изисквания към гимназистите може да да бъдат намерен на сайта на американското посолство в България.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.