БГ агнешкото поскъпна с 20 на сто

БГ агнешкото поскъпна с 20 на сто

Агнешкото месо за великденската ни трапеза с произход България поскъпва с 20 на сто. 

Според съпредседателя на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) Сименон Караколев ръстът в цените се дължи основно на сушата, която удари страната. Тя е довела до по-високи цени на голяма част от фуражите, което се е отразило и на крайния продукт, предава Нова тв. 

"Фермерите не са увеличили цените много, но всеки по веригата добавя нещо, за да се компенсира.", поясни той. 

Караколев бе категоричен, че в България месото е много по-добро от това в други страни, тъй като отговаря на стриктен европейски контрол.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.