БФСки проведе годишното си общо събрание

БФСки проведе годишното си общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното си общо събрание. Участие в него взеха 18 клуба.

Президентът на БФСки и член на Съвета на ФИС Цеко Минев поздрави участниците и разказа как федерацията е успяла да се справи с всички предизвикателства през последната година в условията на световна пандемия.

Участващите клубове приеха единодушно отчета на Управителния съвет за 2020 г. Представен бе и годишният счетоводен отчет на федерацията изготвен от експерт-счетоводител. Той също бе приет единодушно, както и бе гласувано освобождаването от отговорност на Председателя и членовете на УС през отчетния период.

Участниците в общото събрание избраха и дипломиран експерт – счетоводител за отчетната 2021 г. Приет бе и бюджетът на федерацията за тази година.

В точка разни бяха обсъдени възможностите развитие и запазване на треньорските кадри в зимните спортове. Взето бе решение клубовете да предложат варианта за даване на възможности на младите треньори, които завършват НСА да започнат работа и да останат верни на белите спортове.

"Трябва да направим възможното завършващите НСА с треньорска специалност от направленията на БФСки да имат сигурно бъдеще в ски спорта", заяви президентът на БФСки.

Според Георги Бобев, вицепрезидент на федерацията, ако не се обърне внимание на този сериозен проблем рискуваме до няколко години да няма кой да работи в клубовете.

Клубовете обърнаха отново внимание на проблема с липсата на решение за бъдещето на Витоша, което сериозно спъва работата с младите таланти в белите спортове.  

Пламен Вълков

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.