В продължение на два дни във Велинград ще се проведе безплатна кастрационна кампания за бездомни и домашни кучета и котки.

Тя ще се проведе от 28 до 30 август във Велинград, съобщиха от общината. Организатори са  Animal Welfare Bulgaria (Анимал Уелфеър България) и Община Велинград. Собствениците могат да заведат домашните си любимци на адрес: кв. „Индустриален”, ул. „ Георги Кирков“, където ще се извършват процедурите. 

На място служителите ще информират стопаните кога ще могат да си приберат животните след кастрацията. Включването в кампанията е напълно безплатно за домашните кучета и котки – стопаните им не дължат нищо, единствено трябва да носят ветеринарно- медицинския паспорт. На основание чл. 175, ал.2, т.5 от Закона за ветеринарномедицинската дейност – кастрираните кучета се освобождават завинаги от данък. Стопанинът е длъжен да регистрира своето домашно куче.

Регистрацията става чрез попълване на Въпросник в деловодството на общината или в стая № 40 в новата сграда на Община Велинград. За да докаже, че кучето му трябва да бъде освободено от облагане с данък, стопанина представя ветеринарно заверен паспорт на домашния си любимец, съдържащ номера на идентификационния чип, стикери за поставени ваксини и отбелязана кастрация, припомнят от общината.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

32-годишен от Велинград приет в болница със съмнения за коронавирус

Тридесет и две годишен жител на Велинград, който се е прибрал от Италия, е вероятен носител на коронавирус. Мъжът се е почувствал неразположен. Вдигал температура, а близките му се опитали да помогнат с обичайните за това средства, но те не помогнали.

Болницата в Пазарджик с план за работа с евентуални заразени с коронавирус

Медицинският персонал от Спешно отделение, Инфекциозно  отделение и Отделението  по анестезиология и интензивно лечение в областната държавна болница в Пазарджик е снабден с лични предпазни средства за работа с рискови пациенти. Направен е план за организация на работата при съмнение за  заразен с Covid -19.

Преиздават безплатните карти за пенсионери в Пазарджик

От  2-ри март до 1 април гражданите над 70 години и лицата с първа, и втора група инвалидност, навършили 68 години могат да получат новите си едногодишни карти за безплатно пътуване по вътрешноградските тролейбусни линии. Необходимите документи, които възрастните пътници трябва да представят са лична карта и актуална снимка, а тези с група инвалидност и експертно решение от ТЕЛК.