0

С кулинарни курсове стартира поредица от обучения в Китайския културен център в София. До декември любителите на китайската кухня ще се научат да приготвят над 20 характерни за Китай ястия.

С кулинарни курсове стартира поредица от обучения в Китайския културен център в София. До декември любителите на китайската кухня ще се научат да приготвят над 20 характерни за Китай ястия.

„Китайската кухня не само представлява наслада за сетивата, тя въплъщава традиционните идеи за здравословен начин на живот и носи в своите корени полъха на изконните китайски ценности, философии и ритуали, затова се е превърнала в един от отличителните символи на китайската култура”, казва пристигналият преди няколко дни в София майстор-готвач от гр. Нинбо г-н Шао. Заедно със своя екип той ще научи желаещите и любителите на китайската кухня на тънкостите в специфичния занаят по приготвянето на разнообразно китайско меню. Г-н Шао пояснява, че разнообразните китайски ястия често включват комбинация от различни вкусове - сладко, кисело, горчиво, солено и люто, които са винаги в хармония.

Занятията ще се провеждат

всеки понеделник, сряда и петък от 18 до 19:45 часа

на седмия етаж в Китайския културен център в залата за кулинарно изкуство. Майстор-готвачът Шао и неговият екип в рамките на около два часа ще научат участниците в курса как се приготвя дадено традиционно китайско ястие.

Кулинарният курс е отворен за всички, които проявяват интерес към китайската кухня и култура. По време на първия период, в който ще се провеждат кулинарни курсове - от края на октомври до началото на декември, ще бъдат показани методите на приготвяне на повече от 20 традиционни китайски ястия, сред които танюен, китайски пелмени - дзяодзъ, пелмени на пара - сяолунбао, сладки от лепкав ориз с отпечатък на дракон и феникс, пиле по императорски, рибни късчета в соеви кори, свинско в сладко-кисел сос и много други. Най-добре представилите се участници

ще получат красиви подаръци от Китай

добавят организаторите. Всички, които проявяват интерес към курса, могат да се запишат за участие на телефони: 0879941288 и 0885406654.