Безплатна детска градина за децата от Община Добричка

Безплатна детска градина за децата от Община Добричка

Децата от Община Добричка ще посещават безплатно детска градина, гласуваха с пълно мнозинство общинските съветници на редовната си сесия днес. В изменението и допълнението на Наредба №8 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината се казва, че родителите и настойниците няма да дължат месечна такса за посещение на децата в детска градина.

Малчуганите, които са завършили подготвителна група  и предстои да тръгнат на училище, но през летните месеци желаят да посещават сборни групи в детската градина, също няма да заплащат такса, решиха съветниците.

Така новият кмет на Община Добричка Соня Георгиева изпълни едно от предизборните си обещания. „Вярвам, че безплатните детски градини ще допринесат за равно отношение към всички подрастващи и ще повлияят положително на цялостния процес за изграждане на по-добро общество. С такава крачка пряко ще се повлияе на проблемите с демографската криза и ще се окаже помощ на младите семейства, ще се насърчи раждаемостта и ще се стимулират младите да останат да живеят и работят в Община Добричка”, посочва кметът Соня Георгиева.

Близо 35 000 лева годишно бяха приходите на общината от таксите за детските градини.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.