През октомври 2019 г. в цената на консултацията с уролог и ехографския преглед в столичната клиника влиза безплатно лабораторно изследване на PSA. Това изследване е ключово за ранната диагностика на рака на простатата. Световната здравна организация препоръчва всеки мъж над 50 годишна възраст да си прави веднъж в годината PSA туморен маркер, а ако има случай на простатен карцином в семейството – на шест месеца.

Диагностициран навреме ракът на простатата е 100% лечим, затова редовните прегледи при уролог са много важни за мъжкото здраве.

Не всеки завишен резултат на PSA туморния маркер обаче говори за рак, затова резултатите трябва да се видят от специалист. Възможно е стойностите да са завишени и при доброкачествено увеличена жлеза, но с големи размери. С напредването на възрастта настъпват редица нарушения в уринирането, които влошават качеството на живот на съвременния мъж. Увеличената простата причинява:

- често изпускане на урина, особено нощно време;

- неочаквани, непреодолими позиви за уриниране;
- непроизволно изпускане на урина (инконтиненция);
- усилие и напъване, болки и парене ;
- чувство за недокрай изпразнен пикочен мехур;
- отделяне на слаба, накъсана струя.

Тежката форма на заболяването се характеризира с образуването на остатъчна урина. Тя предизвиква непрекъснат дискомфорт и е идеална хранителна среда за бактерии, водещи до болезнени възпаления на пикочния мехур или на простатата. Причинява и образуване на камъни. Много от засегнатите в един момент напълно престават да уринират и се налага да носят постоянен катетър!

В България от години Хил клиник работи с изключително ефективното и безопасно решение на проблема - Зелен лазер, който буквално изпарява простатата. Увеличената жлеза се премахва без нито един разрез, без шевове, без нужда от кръвопреливане.

Тази доказана лазерна технология e категорична алтернатива на хирургическата операция. Оперират се дори с особено големи простати и помага да се коригират напълно нарушенията в уринирането. След процедура със Зелен лазер мъжът се завръща към нормалния си начин на живот още на следващия ден, запазва своята сексуална активност.

Стотици хиляди мъже по цял свят успешно са решили проблема с увеличената си простата с помощта на лазер. У нас, в Хил клиник са оперирани повече от 3000 мъже с увеличена простата! Болницата е единственото място в България, където разполагат с последно поколение Тулиум лазер, с Холмиум лазер и с прочутия Зелен лазер. Не случайно и това е екипът, извършил най-голям брой лазерни операции на простата в страната.

Хил клиник ви кани на ПРОФИЛАКТИКА НА ПРОСТАТАТА

Пациенти с рак на простатата могат да получат консултация безплатно.

Само с предварително записване: тел. (02) 439 31 31

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Плащат на републиканските консултанти от клиничните пътеки

Републиканските консултанти от медицинските специалности вече ще получават хонорари, базирани на проценти от клиничните пътеки. Това предвижда проект за изменение и допълнение на Наредба 47, която регламентира техните задължения.

Между три оферти избират строител на детската болница

Три оферти постъпиха в Министерството на здравеопазването по обществената поръчка за изграждане на Националната детска болница, съобщиха от ведомството. Предвиденият максимален финансов ресурс на възложителя за изпълнение на обществената поръчка възлиза на 95 442 000 лв. с ДДС.