0

Б езплатен билет за пързаляне с кънки на стадион „Юнак” ще получи всеки, който предаде 5 кг стъклени опаковки. Инициативата е на пързалката и ЕКОПАК България и е подкрепена от трикратната олимпийска медалистка по шорт трек Евгения Раданова. Кампанията е под надслов: „RE-спортувай: Стъкло за кънки“.

Безплатен билет за пързаляне с кънки на стадион „Юнак” ще получи всеки, който предаде 5 кг стъклени опаковки. Инициативата е на пързалката и ЕКОПАК България и е подкрепена от трикратната олимпийска медалистка по шорт трек Евгения Раданова. Кампанията е под надслов: „RE-спортувай: Стъкло за кънки“.

На 29 януари (събота) всеки гражданин, предал поне 5 килограма стъклени опаковки (шишета и буркани) от 10:00 до 13:00 часа на специално обособен пункт до пързалка „Юнак”, ще получи безплатен билет за вход. Талонът може да се използва до края на активния сезон на 06.02.2022 г., като 1 човек може да получи максимум 1 безплатен талон. Първите 30 участника, които предадат повече от 10 кг пък ще получат допълнително и специален талон за безплатен урок по кънки, воден лично от Евгения Раданова. Безплатният урок ще се състои от 9 часа на 06.02.2022 (неделя).

Раданова вече проведе един демонстративен урок с журналистите, престрашили се да се качат на кънки за пръв път.

Някои от тях обаче споменаха, че няма да е за последен. „За мен е чест и удоволствие да бъда част от инициативата „RE-спортувай: Стъкло за кънки“. Напомня ми на времето, когато като деца събирахме кестени, хартия и буркани, за да получим 2 левчета и да си купим сладолед. Радвам се, че на това място, на което преди много години започна моя дълъг спортен път, мога да покажа уменията, на които се научих и да предам своя опит“, каза Раданова.

На събитието, но в ролята си на журналист от спортния отдел на „Монитор“, присъства и съотборничката на Жени и също шампионка и медалистка от световни и европейски първенства по шорт трек Анна Стоилкова. Двете си припомниха първите си стъпки на леда именно на тази пързалка и облозите, които са правели като деца.