0

Ц ентралната избирателна комисия се съобрази с предложението на Министерството на външните работи част от предвидените в Избирателния кодекс автоматични секции в Гърция да не бъдат разкривани за изборите на 14 ноември.

Централната избирателна комисия се съобрази с предложението на Министерството на външните работи част от предвидените в Избирателния кодекс автоматични секции в Гърция да не бъдат разкривани за изборите на 14 ноември.

Секции няма да има в курортите Неа Мудания, Неа Перамос, Никити, остров Левкада, остров Лимнос и остров Тасос. На тези места на предходния вот от 11 юли гласуваха голям брой почиващи българи. Но в момента няма активен туристически сезон, не се очаква да има желаещи избиратели, е мотивът на външно министерство, съобщи БНТ.

Под условие за разкриване с крайна дата до 4 ноември остават секциите в Хонконг, в Зренянин - Сърбия, както и всички секции на територията на Аржентина, Алжир, Египет, Италия, Канада и Германия, тъй като към настоящия момент все още няма разрешение от приемащите държави.

В случай, че не бъде дадено съгласие до тази дата, определените места и секциите в тях следва да бъдат заличени, гласи решението на ЦИК за определяне на местата и броя на секциите за гласуване в чужбина.