Без бебешки и детски храни в търговията от разстояние

Без бебешки и детски храни в търговията от разстояние

Храните може да се търгуват от разстояние, с изключение на храните за кърмачета и малки деца и храните за специални медицински цели. За този текст в новия Закон храните днес на второ четене в зала гласуваха 85 депутати в парламента, като само един се въздържа и нямаше вот „против“.

Народните представители днес одобриха целия раздел за търговия от разстояние, като бе в новия закон бе записано, че тя може да се извършва при спазване на чл. 14 от Регламент (ЕС) № 1169/2011, на Закона за защита на потребителите, на Закона за електронната търговия и на подзаконовите актове по прилагането им.

Заявленията за извършване на търговия с храни от разстояние, подавани от бизнес операторите трябва да съдържа: име и адрес, съответно наименование, седалище и адрес на управление и код по БУЛСТАТ/ЕИК за лицата, регистрирани у нас еквивалентен документ за лицата, регистрирани в друга държава - членка на Европейския съюз, или страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, електронен адрес, електронна поща, телефонен номер и пощенски адрес също така трябва да има описание на начина на търговия с храни от разстояние, включително средството за комуникация: електронен адрес, интернет страница, телефонен номер, пощенски адрес, електронна поща и други, които ще се използват. Задължително в заявлението се дава се дава информация за имена и наименования на бизнес операторите и регистрационните номера на одобрение на обектите. Записва се е също и видът, броят и регистрационните номера на превозните средства, а когато се извършва транспортиране на транспортиране на брашно, хляб, хлебни и сладкарски изделия и номер и дата на издаване на регистрационния стикер. В заявлението фирмите трябва да декларират, че се прилага план за проследимост на храните, който е на разположение на компетентния орган за проверка в обекта по регистрация.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.