0

Ф инансовата криза в „Берое“ е на път да доведе до разпадане на отбора. След като държавното дружество „ТЕЦ Марица Изток“ спря финансирането, клубът изживява тежки времена.

Финансовата криза в „Берое“ е на път да доведе до разпадане на отбора. След като държавното дружество „ТЕЦ Марица Изток“ спря финансирането, клубът изживява тежки времена.

Тъй като „Берое“ дължи по 2 заплати на играчите си, те могат да напуснат веднага и без трансферна сума. Именно това направиха вчера 6 от основните футболисти на заралии. Илиян Стефанов ще продължи кариерата си в „Левски“, Джонатан Перейра и Реян Даскалов отиват в ЦСКА 1948, Даниел Генов се завръща в „Локомотив“ (София), а Александър Василев отива в „Локомотив“ (Пловдив). От клуба си тръгва и Кукала, но все още не е ясно къде ще продължи кариерата си.

Интересното е, че от финансовата криза в „Берое“ може да се възползва и бившият треньор на ЦСКА Бруно Акрапович, който в момента води македонския „Шкендия“. Спецът проявява сериозен интерес към Абубакар Тунгара, който по всяка вероятност също ще напусне старозагорския тим в близките дни. Само преди няколко седмици футболистът подписа нов договор с „Берое“, но заради финансовата криза е решил да се възползва от правото си да разтрогне.