0

Е кипът на Димитър Бербатов внесе документите, включително и подписка от страна на клубовете, за нов изборен конгрес на БФС.

Екипът на Димитър Бербатов внесе документите, включително и подписка от страна на клубовете, за нов изборен конгрес на БФС.

Хората на голмайстор номер едно в лицето на адвокатите Георги Владов и Милен Русев влязоха в сградата на централата точно в 11:30, за да подадат папките. Около половин час по-късно двамата излязоха с успешна мисия, като сега от БФС имат две седмици, за да реагират на подписката.

„Успяхме, всичко е нормално, заяви Владов. - Няма никакви сензации. Както беше обявено, внесохме документите. БФС има две седмици, за да се произнесе. Минимумът за свикване на конгрес е подписка на 1/3 от членовете, които са 670, а ние сме подали подписите на повече от тeзи 1/3“, допълни юристът.

През лятото екипът на Бербо се опита да направи същото, но тогава дезинфекция на сградата на БФС предотврати опита им, а след това документите бяха входирани по електронен път. По-късно

ръководството на БФС намери несъответствия в подписите и отхвърли искането, но съдът преразгледа казуса и свика конгрес.

На него Борислав Михайлов успя да спечели с инфарктна разлика – 241 на 230 гласа, а от екипа на Бербатов оспорват в съда резултата. Преди няколко дни претендентът за шеф на футбола обяви, че вече има подписите на 309 клуба, които искат да има нов изборен конгрес. Очакванията са това да се случи през месец март, ако COVID обстановката позволява.

Все още не е ясно дали Борислав Михайлов ще се кандидатира и на новите избори, както и дали подписката ще бъде обявена за легитимна. Ако отново футболният съюз откаже да свика изборен конгрес, от екипа на Берба ще се обърнат към съда, който да насрочи сбирката.