0

К онгресът на БФС, който ще се състои на 18 март тази година, може и да не е изборен. За това алармира кандидатът за президент Димитър Бербатов, според когото настоящата власт готви процедурна хватка, за да осуети провеждането на избори.

Конгресът на БФС, който ще се състои на 18 март тази година, може и да не е изборен. За това алармира кандидатът за президент Димитър Бербатов, според когото настоящата власт готви процедурна хватка, за да осуети провеждането на избори.

Само преди няколко дни Борислав Михайлов увери, че на 18 март дневният ред на Конгреса ще бъде в оригиналния си вид, тоест ще има избори за президент. От екипа на Бербо обаче бяха категорични, че е в ход акция на настоящата власт, която да отмени гласуването в последния момент.

За целта ръководството на БФС настоява клубовете да подписват декларация, че не желаят да има избори за президент на централата. На база на това пък Изпълкомът ще отмени процедурата в последния момент, като правилникът го позволява. Затова Бербатов се закани да сезира съда, тъй като БФС отказва да се съобрази с подписката на 280 клуба, настояващи да се проведат изборо.

„Сценарият се повтаря и отново съдът трябва да гарантира, че волята на клубовете ще бъде спазена,

написа Бербатов, който на предните избори през октомври загуби с 230 на 241 гласа от Михайлов. - А на конгреса всичко ще бъде в ръцете на клубовете – те трябва да решат съдбата на българския футбол, а не еквилибристи, борещи се за оцеляване, и индивиди, принадлежащи към миналото. Това, което е ясно, е, че има насрочен конгрес и по думите на Михайлов – той ще е изборен! Остава да разберем дали ще остане такъв, или от БФС пак ще излъжат и най-нагло ще го променят пред очите на цялата футболна общественост", допълни кандидатът за президент и за пореден път призова клубовете да не се поддават на натиск.

В същото време пък

новият технически директор на БФС Георги Иванов-Гонзо се закани да прекрати по радикален начин някои несправедливости в организацията на българския футбол.

Легендата на „Левски“ се срещна с представители на клубовете от Бургас и региона, пред които сподели своите виждания за промяна. „Убеден съм, че няма да бъдат доволни някои клубове, които в последните години дерибействат. В крайна сметка трябва някой да бръкне с пръст в раната, за да можем да излекуваме футбола. Моята работа е да се виждам с клубовете, да виждам къде са проблемите, да предлагаме решения. Да казват клубовете къде са техните проблеми, за да ги намираме и решаваме“, допълни Гонзо.