Въздушното пространство може да стане доста натоварено дръзки концепции на  летящи таксита, след като Bell представи своето. Nexus е поглед към бъдещето на транспорта, който е едновременно интересен и широкообхватен, със шестте си ротора и способността за вертикално излитане.

До сега, Bell не беше познат с летящите си таксита колкото някои други компании, поне когато става въпрос за цялостни концепции. Също както Volocopter, Aston Martin, Boeing, Rolls-Royce и Airbus вече показаха своите идеи за летящи таксита с някои доста подробни концепции, като Airbus вече разполага с обещаващи резултати от тестове в пълен мащаб.


След партньорството с Uber, като част от визията си за летящо такси през 2017 г. и представената концепцията на кабина за въздушно такси на CES 2018, Bell показа, че също има намерение да се включи. Сега компанията прави точно това, с летящо такси с вертикално излитане и кацане в пълен мащаб, наречено Nexus, за тазгодишното шоу.


Хибридните задвижващи и летателни системи на въздушното такси са проектирани от френския производител Safran Helicopter Engines, представляват шест ротора, които седят хоризонтално, когато Nexus е кацнал на земята.


Захранването се осигурява от вградени батерии и газова турбина, която задвижва електрически генератор с контролер, балансиращ полезната мощност между двете, необходима за задвижването на шестте интелигентни електродвигателя. Тези накланящи се ротори, предоставят подемна сила, скорост и управление на полета.

 

„Тъй като пространството на земята става ограничено, ние трябва да решаваме транспортните предизвикателства във вертикално измерение - и това е мястото, което заема визията за мобилност по заявка, на Bell”, казва Мич Снайдер (Mitch Snyder), президент и главен изпълнителен директор на Bell.


Това съвпада с посланието, предлагано от други компании, работещи по концепции за летящи таксита, и това е действителността. Хората мигрират в големите градове по света и това поставя някои сериозни въпроси, за настоящите транспортни системи, градския трафик и качеството на въздуха.


Техническите подробности за Bell Nexus са доста оскъдни, но тези концепции се подготвят от хора, които имат поглед много напред, което означава, че тези характеристики със сигурност ще се развиват с появата на нови технологии.

Тези проекти са по-скоро идеен експеримент за бъдещето на придвижването в градовете и авиационната архитектура, а не напълно осъществим начин да се стига до офиса, в бъдеще.

Bell казва, че ще се стреми за интегрирането на Nexus в средата на 2020 г.

 

 

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Излъчваща ултравиолетова светлина капачка убива бактерии и вируси

CrazyCap пречиства водата

Излъчваща ултравиолетова светлина капачка убива бактерии и вируси

Измиването на термос или бутилка за вода за многократна употреба, от вътре, може да бъде доста трудно, поради което тези съдове може и да не са толкова чисти. Капачката CrazyCap е предназначена непрекъснато да убива микробите, като заменя съществуващата капачка на бутилката или термоса и излъчва ултравиолетовата светлина във водата. Може дори да пречисти водата, събирана по време на преход в гората.

Print Your City с лаборатория за 3D печат в Солун

Zero Waste Lab превръща изхвърлената пластмаса в улични мебели

Print Your City с лаборатория за 3D печат в Солун

В края на 2017 г., бе представена идея, която превръща пластмасови отпадъци в улични мебели, посредством 3D печат. Print Your City вече е преминала от пробни прототипи към проект градски мащаб със откриването на Zero Waste Lab в Солун, Гърция, където местните жители могат да отнесат пластмасовите си отпадъци, които да се превърнат в градски мебели.

Електрическо превозно средство с педали ще облекчи трафика в големите градове

Kia SEED се задвижва с педали

Електрическо превозно средство с педали ще облекчи трафика в големите градове

Kia представи експериментална система, която следи душевното състояние на пътниците, наблюдавайки израженията на лицето, сърцето и други показатели, миналата седмица на CES 2019. Автомобилната компания продължи със изненадите, представяйки превозно средство задвижвано посредством педали с електрическо подпомагане, което може да намери приложение в бъдещите интелигентни градове.