0

Б елгийската федерална министърка на здравеопазването Маги Де Блок отново влезе в новините тази седмица, след като се появиха нейни снимки как носи необичайна предпазна маска, предаде в. „Brussels Times“.

Белгийската федерална министърка на здравеопазването Маги Де Блок отново влезе в новините тази седмица, след като се появиха нейни снимки как носи необичайна предпазна маска, предаде в. „Brussels Times“.

Някои хора носятмаски, на които са изобразени динозаври, мустаци и чудовища, за да изразят стила си. Вместо това Де Блок избра маска, на която е изобразено нейното лице.

Това стана по-малко от седмица, след като Белгия започна да налага широкоразпространената употреба на маските в магазините, кината и някои други затворени пространства. В миналото Де Блок изразяваше скептицизъм по отношение на използването на лицеви маски, като твърдеше, че те дават „фалшиво усещане за безопасност“, ако не се спазват и други мерки, като социалното дистанциране и хигиената на ръцете.

Сега обаче министърката стана обект на критика, тъй като носи маската си по грешен начин. Те са ефективни само тогава, когато закриват не само устата, но и носа, припомни „Brussels Times“..