0

В одачът в световната ранглиста на ФИФА Белгия започна по отличен начин похода си към европейската титла на Евро 2020. Възпитаниците на Роберто Мартинес победиха с 3:0 Русия в мач от група “B”, игран в Санкт Петербург. Автори на головете бяха Ромелу Лукаку (10-ата и 88-ата мин.) и Тома Мюние (34-ата).

Водачът в световната ранглиста на ФИФА Белгия започна по отличен начин похода си към европейската титла на Евро 2020. Възпитаниците на Роберто Мартинес победиха с 3:0 Русия в мач от група “B”, игран в Санкт Петербург. Автори на головете бяха Ромелу Лукаку (10-ата и 88-ата мин.) и Тома Мюние (34-ата).

След като се оттеглиха на почивката с комфортен аванс от 2:0, през втората част „червените дяволи“ намалиха оборотите, но въпреки това не допуснаха положения пред своята врата и на свой ред реализираха трето попадение в края отново чрез Лукаку.

Двубоят бе белязан от 3 принудителни смени през първото полувреме, които вероятно бяха продиктувани от страх заради инцидента, който се случи с Кристиан Ериксен по-рано през деня в скандинавския сблъсък Дания – Финландия.

Авторът на двете попадения за Белгия Ромелу Лукаку пък посвети първия си гол на Евро 20202 именно на Ериксен. След като реализира още в 10-ата минута, той изтича към камерата и изкрещя "Крис, Крис, обичам те".