0

В ероятно за мнозина да получат пица у дома си, без да са я поръчвали, звучи като сбъдната мечта. Не и за белгиеца Ян ван Ландегхем, който потръпва всеки пък, когато чуе звука на скутера пред дома си в Турнхут, пише в. „Индипендънт“.

Вероятно за мнозина да получат пица у дома си, без да са я поръчвали, звучи като сбъдната мечта. Не и за белгиеца Ян ван Ландегхем, който потръпва всеки пък, когато чуе звука на скутера пред дома си в Турнхут, пише в. „Индипендънт“.

Шестдесет и пет годишният мъж е заливан от непоръчани от него доставки вече почти десетилетие. Нещо повече, доставките пристигат по всяко време на деня и дори нощем.

Когато за пръв път пред дома му спрял доставчик и му оставил пица, ван Ландегхем решил, че вероятно става дума за сбъркан адрес. Но когато доставките, които включвали и други вкусотии, като дюнер например, продължили да пристигат, понякога по няколко пъти на ден, той сериозно се обезпокоил.

Своеобразният „пица терор“ достигна своя връх през януари миналата година, когато в един единствен ден пред вратата на белгиеца се появили 10 различни доставчици на пици, а един от тях носели цели 14 пици. „Вече не мога да спя“, признава ван Ландегхем през местен вестник. „Започвам да треперя само като чуя скутер да минапа по улицата. Страх ме, че ще ми донесат още пици“.

Ван Ландегхем не е бил принуден да плати за нито една от нежеланите доставки, но ситуацията създава неудобства както за него, така и за ресторантите, които изпращат храната. А мистерията става още по-сериозна, тъй като негов приятел, живеещ в съседния град Херентут, също е бил подложен на подобен „пица тормоз“.

Полицията е информирана за ставащото, но засега няма отговор на загадката. Според тях доставките биват поръчвани от някой шегаджия с лошо чувство за хумор, който познава и двамата мъже.