0

У елс срази Турция с 2:0 в азербайджанската столица Баку в мача им втория кръг в група „А“ на Евро 2020 и с 4 точки в актива си може да мисли за участие във фазата на елиминациите.

Уелс срази Турция с 2:0 в азербайджанската столица Баку в мача им втория кръг в група „А“ на Евро 2020 и с 4 точки в актива си може да мисли за участие във фазата на елиминациите.

Аарън Рамзи (42) и Конър Робъртс (90+5) вкараха головете, а асистентът на първия от тях Гарет Бейл се изложи в 60-ата минута с пропусната дузпа.

Британците временно оглавиха групата преди късния мач днес между Италия и Швейцария.

Първото полувреме на двубоя бе равностойно, като играчите на Турция имаха лек териториален превес, но Уелс създаваше по-опасните положения. Ключовият момент в срещата дойде в 43-та минута, когато капитанът на британците Гарет Бейл даде изключителен извеждащ пас към Арън Рамзи, който овладя топката на гърди и не сбърка, останал очи в очи с вратаря на Турция Угурчан Чакър. 15 минути след началото на втората част Уелс имаше страхотна възможност да удвои преднината си, след като Мехмет Челик повали Бейл в наказателното поле, но крилото на "Реал" (Мадрид) изпрати топката далеч над вратата с изстрела си от бялата точка.

В оставащите минути полуфиналистите от последното европейско първенство се отбраняваха умело, а в допълнителното време Бейл направи страхотен пробив в наказателното поле на съперника и поднесе топката на Конър Робъртс, който оформи крайното 2:0 от близко разстояние.