БЕХ купи дълга на

БЕХ купи дълга на "Топлофикация София"

Доставките на природен газ към топлофикационното дружество са гарантирани

Българският енергиен холдинг (БЕХ) е закупил дълга на „Топлофикация София” към „Булгаргаз” от 121 млн. лева. Това съобщи изпълнителният директор на „Булгаргаз” Николай Павлов по време на заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране, на което беше обсъдена цената на природния газ за ноември.

По време на заседанието стана ясно, че предлаганата цена от 124,76 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) от следващия месец може да бъде малко по-ниска, защото има леко понижение на стойностите на европейските газови пазари през последните няколко дни, предава Нова телевизия.  По повод дълга на „Топлофикация София” към „Булгаргаз”, Павлов поясни, че вчера е бил подписан договор за цесия (договор, с който кредиторът на едно вземане го прехвърля на трето лице) между обществения доставчик на природен газ и БЕХ. Днес се очаква паричен превод.

"Доставките на природен газ за ноември към столичното топлофикационно дружество са гарантирани", категоричен бе шефът на "Булгаргаз",  но допълни, че все пак настояват да се открие трайно решение, което ще позволи на „Топлофикация София” да заплаща своите доставки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.