0

М омченце с внушителното тегло от 5,110 килограма и дължина 53 сантиметра проплака в АГ болницата във Варна на светлия християнски празник Андреевден, съобщиха от специализираното лечебно заведение.

Момченце с внушителното тегло от 5,110 килограма и дължина 53 сантиметра проплака в АГ болницата във Варна на светлия християнски празник Андреевден, съобщиха от специализираното лечебно заведение.

След направен ултразвуков преглед от проф. д-р. Емил Ковачев се установява едър плод, с вероятно тегло около 5 кг. и повишено количество на околоплодни води. Същия ден е направено „Секцио Цезареа“ по витални индикации за майката и плода.

То е извършено от д-р Живко Жеков - завеждащ гинекологично отделение в лечебното заведение в екип с д-р Иван Танев и д-р Сима Сабинова. Благодарение на медицинските грижи от целия екип акушер-гинеколози, анестезиолози и неонатолози, щастливата майка и новородения малък пациент са добре.

От началото на годината в АГ-болницата са родени 1940 деца. Малкият Орлин и майка му са в добро общо състояние и очакват скорошно изписване, уточниха от АГ-болницата във Варна.