БДЖ възстановява движението на временно отменените влакове

БДЖ възстановява движението на временно отменените влакове

След временно наложената мярка, от днес поетапно се възстановява движението на всички отменени влакове по различните направления в страната, съобщиха от "Холдинг БДЖ" ЕАД.

Мярката, взета в края на септември, за обслужване на пътници с автобуси в слабонаселените участъци, беше свързана с необходимостта от осигуряване на достатъчен брой локомотиви за други композиции поради съществуващия в момента постоянен недостиг на тягов подвижен състав, се отбелязва в съобщението. От днес се възстановява движението на всички влакове в участъка Брусарци-Лом-Брусарци.

Сред пътническите влакове, които ще пътуват отново от утре и от понеделник, са пътническият влак от Карлово за Зимница, който заминава от гара Карлово в 18.00 часа и пристига в Зимница в 21.19 часа, пътническият влак от Дупница за Петрич, който заминава от гара Дупница в 17.10 часа и пристига в Петрич в 19.52 часа, крайградският пътнически влак от Зимница за Сливен, който заминава от гара Зимница в 21.45 часа и пристига в Сливен в 22.06 часа, влакът от Сливен за Карлово, който заминава от гара Сливен в 5.05 часа и пристига в Карлово в 8.38 часа, пътническият влак от Петрич за Дупница, който тръгва от гара Петрич в 6.40 часа и пристига в Дупница в 9.18 часа, пътническият влак от Стара Загора за Карлово, който заминава от гара Стара Загора в 3.50 часа и пристига в Карлово в 6.33 часа.

В съобщението се отбелязва, че в момента са в ход процедури за осигуряването на изправен подвижен състав, които включват ремонт и модернизация, както и се подготвят процедури за доставка на нови и взети под наем локомотиви с цел недостигът да бъде покрит в краткосрочен план.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.