БДЖ превзема социалните мрежи с реклами
2

БДЖ превзема социалните мрежи с реклами

С 60 на сто по-малко пътуващи с железниците

Държавните железници търсят всякакви начини да рекламират пътуванията с влакове в условията на епидемия. Активно се зарибяват младежи и пътници на средна възраст с промотиране на маршрути в социалните мрежи.

Засега от БДЖ се ограничават с фейсбук реклами, които водят към разписанието на сайта на превозвача. Най-често обяви се пускат за пътувания към Бургас и Варна. Сред по-възрастното поколение се получават известия за разходки по единствената у нас дестинация с теснолинейка от Септември до Велинград.

Прави впечатление, че от


железниците акцентират върху цената на услугите си


в рекламите. До Бургас сумата започва от 19,65 лева за близо 7-часово пътуване. Железниците се конкурират с автобусните превозвачи по линията, които предлагат цени от 24 лева за 6-часово возене по магистрала „Тракия“.

От БДЖ се оплакват, че пътуванията намаляват въпреки силно редуцирания обществен транспорт в месеците на карантина и след това. Железниците изпълняват графика си за движение на влаковете, което пък води със себе си в пълния размер на разходи. Държавният превозвач обезпечава със собствени средства мерките за дезинфекция и лични предпазни средства на персонала. До края на юни са похарчени 269 хил. лева за спазване на мерките. В същото време намаляват продажбите на билети, между 3 и 4 пъти – от 25 хил. лева до 8 хил. лева днес. Общият брой на пътуващите е намалял с 60 на сто и сега всекидневно се возят 25 хил. души. Последните сметки на БДС показват, че приходите от превозна дейност на дружеството намаляват с 8 млн. лева заради епидемията.

За завръщането на пътниците към влаковете допринася и услугата „пътуване в спален вагон“, която е удобна и поради това се предпочита от доста пътници.


Движението на спалните вагони не е спирано


дори и по време на извънредното положение между 13 март и 13 май, но рядко се използваше поради ограниченията за пътуване между областните градове. Поради въведените мерки срещу разпространението на COVID-19 спалните вагони се движат с ограничаване на до двама пътници в спална кабина, като изключение се прави единствено при пътуванията на семейства. Веднага след напускането на пътниците БДЖ-ПП предприема мерки по дезинфекциране на спалните вагони, като допълнително се третират всички контактни повърхности. Освен това всекидневно се почистват и дезинфекцират филтрите на климатичната система на вагоните – спални и пътнически.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.