ББР се присъедини към кредитната ваканция

ББР се присъедини към кредитната ваканция

Българската банка за развитие (ББР) се присъедини към приетия от централната банка "Ред за отсрочване и уреждане на изискуеми задължения към банки и дъщерните им дружества - финансови институции", съобщи ведомството на сайта си.

Т. нар. кредитна ваканция бе представена в началото на пандемията с цел да облекчи изрядните платци по заеми. По схемата може да кандидатстват както граждани, така и фирми, с изключение на кредитни институции. Задължително изискване е те да нямат просрочие по-голямо от 90 дни по свое задължение, считано от март тази година. Засегнатите от пандемията лица може да кандидатстват за отсрочка на всички изискуеми суми или само на главница в срок до 6 месеца, но не по-късно от 31 март 2021 г. От ББР припомнят, че изборът на механизъм за отсрочване става след съгласие на двете страни - банка и клиент. Срокът за кандидатстване изтича на 23 септември или след около 10 дни.

Заявление за отсрочване и приложенията към него може да се подават в деловодството на ББР или на е-mail адрес office@bdbank.bg. Отговорният за клиента служител на банката ще се свърже с него, но е възможно да има забавяне поради натовареност, предупредиха още от ББР. Освен това е възможно да се изискат допълнителни документи или информация.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.