0

Б асистът на Maroon 5 Мики Мадън напусна групата, засега временно, след като бе арестуван по обвинение за домашно насилие. Това обяви самият музикант в социалните мрежи. „Има някои неща, с които трябва спешно да се заема и да се справя, така че реших да си взема отпуск“, написа Мадън, като уточнява, че не иска „да разсейва колегите си от групата в този период“, като им пожелава „всичко възможно най-добро“.

Басистът на Maroon 5 Мики Мадън напусна групата, засега временно, след като бе арестуван по обвинение за домашно насилие. Това обяви самият музикант в социалните мрежи. „Има някои неща, с които трябва спешно да се заема и да се справя, така че реших да си взема отпуск“, написа Мадън, като уточнява, че не иска „да разсейва колегите си от групата в този период“, като им пожелава „всичко възможно най-добро“.

Историята започна миналия месец, когато 41-годишният тексаски музикант бе задържан и освободен ссъщия ден, след като плати гаранцията. Детайлите във връзка с епизода на домашно насилие засега не са ясни, но говорител на полицията е заявил пред New York Daily News, че обвинението идва от приятелката на Мики Мадън (30-годишната моделка Хейли Гейтс). Басистът на американската рокгрупа Maroon 5 трябва да се яви пред съда на 29 септември. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 6 години затвор.

Това не е първият сблъсък на тексасеца със закона: през 2015 г. Мадън е задържан от полицията по обвинение за търговия с наркотици, като се смята, че пред бар в Манхатън е снабдил с кокаин Джеймс „Бинго“ Губелман – бивш годеник на Иванка Тръмп. След като е осъден за нелегално притежание на контролирано вещество, Мадън прие да положи един ден общественополезен труд по споразумение на правно основание.

Мики Мадън е един от основателите на Maroon 5, първоначално гимназиална банда, свиреща под името Kara's Flowers. Заедно с вокала Адам Ливайн и клавириста Джеси Кармайкъл групата постига световен успех с хитове като Moves Like Jagger, She Will Be Loved и Memories. Решението на Мадън да се отдели идва след като групата обяви нови дати за концертите си през 2020-а, първоначално анулирани заради пандемията от коронавирус. В свое изявление след ареста на Мадън през юни останалите членове на групата обявиха, че са „дълбоко опустошени от тази обезоръжаваща новина“. „Проучваме ситуацията много сериозно, докато търсим начин да преценим какво да предприемем. Засега оставяме необходимото пространство за решаване на въпроса на всички въвлечени в ситуацията лица“, написаха музикантите.