Баща убиец обжалва доживотна присъда

Баща убиец обжалва доживотна присъда

Баща, причинил умишлено смъртта на родния си син по особено жесток начин, обжалва доживотна присъда.

На 3 юли 2019 г. около 4,00 ч. сутринта Делян Б. хвърля петгодишния си син Дариел от виадукта край Габрово от над 20 м. височина. Като причина за зловещото деяние пред разследващите бащата обяснил отчаянието от това, че съпругата му го била напуснала и страхът, че няма да се справи с отглеждането на сина си. Въпреки направените самопринания, първоинстанционния съд в Габрово дава на убиеца максималното наказание, решетки доживот и 200 хил. лв. кръвнина, която да заплати на съпругата си и майка на жертвата. Убиецът обаче обжалва присъдата пред апелативния съд във Велико Търново, като определя наказанието несъразмерно тежко.

Адвокатът на подсъдимия сочи, че първоинстанционният съд не е отчел наличието на определени смекчаващи вината обстоятелства и иска от съда замяна на наказанието „доживотен затвор“ с наказание „лишаване от свобода“ без точно конкретизиране на срока му. Подсъдимият поддържа казаното от адвоката му и в правото си на лична защита и в правото си на последна дума към съда изразява съжаление за стореното и моли съда за снизхождение и снижаване на размера на наказанието.  Представителят на Апелативна прокуратура и повереникът на частния обвинител и граждански ищец изразяват становище жалбата да бъде отхвърлена и присъдата на първинстанционния съд да бъде потвърдена като правилна и законосъобразна. В хода на делото не бяха сочени нови доказателства от страните и след приключване на съдебните прения, съставът обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.