0

П оредна драма за децата след конфликт в семейство се разиграва от два дни в пазарджишкия град Септември и благоевградския квартал „Струмско“. Баща отвлече децата си от дома, където ги отвела съпругата му, след като ги дебнел от засада и разбил вратата.

Поредна драма за децата след конфликт в семейство се разиграва от два дни в пазарджишкия град Септември и благоевградския квартал „Струмско“. Баща отвлече децата си от дома, където ги отвела съпругата му, след като ги дебнел от засада и разбил вратата.

Семейството доскоро живеело в Атина, но двамата родители били в непрекъснат конфликт. Често двете им деца ставали свидетели на шумни скандали между родителите. Майката не издържала на тормоза, според нейните думи, и преди известно време взела двете им деца на 12 и 6 години.

Без съгласието и знанието на бащата се прибрала в България и се върнала в пазарджишкия град Септември

където е родният й дом. Още в Атина тя е получила разпоредителна заповед, че децата остават за отглеждане при нея.

В късния съботен следобед вчера бащата Кирил Ч. пристигнал в Септември и се притаил в близост до къщата, където вече знаел, че са децата. Издебнал майката, когато тя отишла до магазина, разбил вратата на дома и отвлякъл за минута нищо неподозиращите деца.

Натоварил ги в колата си и отпрашил към благоевградския квартал „Струмско“

където притежава апартамент.

Майката заварила вратата разбита и липсата на децата, като веднага подала сигнал на тел.112, алармирала и социалните служби. Посред нощ срещу неделя тя пристигнала пред Второ РУП в Благоевград, като насочила полицаите къде вероятно са децата и баща им. Малко преди обед стана ясно, че бащата и децата са открити от социалните служби и служители на отдел "Закрила на детето" в апартамента му в кв. „Струмско“. Полиция и психолози са оказали съдействие на службите, за да бъде решен без скандали спорът между родителите на двете деца.

В отдел „Закрила на детето“ отдавна са постъпили няколко жалби от майката, води се т.нар отворено дело.

След дълъг разговор с психолози бащата е предал доброволно децата на майка им

Те са спокойни, в добро физическо и психично състояние са, твърдят от полицията. В следобедните неделни часове днес майката и децата са заминали с автомобил за град Септември.

Отдавна институциите са били запознати със семейната драма, но двамата родители още нямат официален развод, научи репортер на „Монитор“.