Баща и син на съд за убийството на бизнесмен от София
2

Баща и син на съд за убийството на бизнесмен от София

Бащата и синът Севдалин и Марин Боюклиеви ще застанат на подсъдимата скамейка до броени дни, където ще отговарят за умишленото убийство на 47-годишния софийски бизнесмен Венцислав Младенов. Според прокуратурата смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за убития и деянието е било извършено с особена жестокост.

По делото е установено, че двамата обвиняеми и пострадалият стопанисвали общ недовършен търговски обект – магазин и ресторант в село Нареченски бани. Младенов инвестирал немалко пари в крайпътната кръчма, но имал съмнения, че съдружниците му са присвоили сумата. Заради това на 15 март 2018 г. той поставил камера за видеонаблюдение в ресторанта.  На 21 март 2018 г. тримата се срещнали в търговския обект, защото при направена ревизия Венцислав открил липси. След като си поискал парите, бащата и синът извършили собствена проверка и установили по –малки липси. Така 48-годишният Севдалин стигнал до кавга с бизнесмена, прераснала в побой. В мелето се намесил и синът Марин.

Най-напред обвиняемите започнали да нанасят побой на Венцислав Младенов с юмруци и ритници, като се стремели да го изведат от частта, предназначена за магазин, за да не могат случайни минувачи да станат свидетели на скандала. Те го избутали в недовършената част на помещението –бъдещ ресторант, където с подръчни средства греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва продължили да го бият.

След като установили, че е починал, двамата увили трупа в завеса, поставили върху нея найлонов чувал и го завързали с алпийско въже. След това напъхали тялото в пластмасов кош, който натоварили в лек автомобил и изхвърлили в дълбок вир, на около 4 км след Нареченски бани. След като не се прибрал няколко дни и не отговарял на телефонните повиквания, близките на пострадалия подали сигнал  в полицията и той бил обявен за общонационално издирване. При проведено издирване от близките на пострадалия, била взета видеокамерата, която междувременно обвиняемите свалили от помещението. Тъй като те мислели, че камерата е бутафорна и не предполагали, че същата извършва запис, не я изхвърлили, както направили с останалите вещи, по които имало следи от престъплението. При преглед на видеозаписа от близките, в присъствието на полицейски служители, били видени последните мигове от живота на пострадалия, след възникване на побоя, който двамата обвиняеми започнали да му нанасят. На 27 март 2018 г. при направен оглед на мястото над Нареченски бани, на стар път и под мост, във вир – дълбок около 2 метра, било открито и извадено тялото на убития. Според съдебномедицинската експертиза причината за смъртта. е в резултат на нанесени три удара с тъпата част на брадва, довели до тежка черепно-мозъчна травма, блокираща жизнените функции на пострадалия и аспирация на кръв в белите дробове, довела до асфиксия, което дава основание да се приеме, че смъртта е настъпила по особено мъчителен за него начин. Самият механизъм на причинените телесни увреждания – множество удари по цялото тяло, глава и крайници на пострадалия, сочат на извода, че убийството е извършено с особена жестокост. Бащата и синът са в ареста до насрочването на дата от съда за предстоящото дело.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.