0

П ървият документален филм за легендарната група Bee Gees, получил одобрението на Бари Гиб и семействата на покойните вече Морис Гиб и Робин Гиб, е в процес на производство.

Първият документален филм за легендарната група Bee Gees, получил одобрението на Бари Гиб и семействата на покойните вече Морис Гиб и Робин Гиб, е в процес на производство.

Негов режисьор ще бъде номинираният за „Оскар“ Франк Маршал (основател заедно със Стивън Спилбърг на продуцентската компания Amblin Entertainment), а продуцент ще е носителят на няколко награди „Грами“ Найджъл Синклер („Бийтълс: Осем дни седмично").

Това, че създаването на филма е благословено от единствения жив член на групата и фамилиите на останалите двама братя, означава, че авторите на документалната лента ще имат пълен и свободен достъп до архива и каталога на „Би Джийс“. Киноразказът ще проследи възхода на основаната през 1966 г. група в продължение на следващите 3 десетилетия чрез хитовете на тримата братя с характерно фалцетно пеене. Сред тях са парчетата от саундтрака на филма „Треска в събота вечер“, както и още много незабравими жалони в историята на диско музиката. „Би Джийс“ ще бъдат представени не само като група, но и с всяка от индивидуалните съдби на членовете й.

„Бях невероятен късметлия в живота и продължавам да се връщам мислено към хубавите ни моменти с огромно чувство на удивление. Времето дава на всички възможността да погледнат назад и да видят определени моменти от нова гледна точка. Знам, че семейството ни е в добри ръце с Франк, Найджъл и талантливия екип от кинаджии, които ще работят над проекта. Изключително благодарен и развълнуван съм, че ще мога да споделя нашия уникален път с публиката от цял свят“, коментира Бари Гиб.

Режисьорът Маршал за пръв път се среща с Бари Гиб по време на церемонията по раздаването на наградите „Грами“ през 2015 г. Миналата година влиза в контакт с продуцента Синклер. Сега двамата работят заедно с оглед филмът да бъде завършен към края на годината.