Шефовете на хотели: Няма нито един случай на COVID-19 в родните места за настаняване

Шефовете на хотели: Няма нито един случай на COVID-19 в родните места за настаняване

Няма нито един случай на заразяване с коронавирус в български хотел или по време на събитие, организирано в такъв. Това показва допитване на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (БАПМХ) до членовете на организацията., пише travelnews.bg.

Освен че 100% от анкетираните декларират, че липсва дори единичен случай на заразяване в хотелите, които управляват, всички участници в допитването посочват, че доколкото им е известно, подобен случай няма и в други хотели. 

Според единната система за туристическа информация (ЕСТИ) над 3,8 млн. туристи са пренощували в места за настаняване от януари до септември 2020 г. След отпадането на забраната за провеждане на организирани мероприятия - досега, в хотелите, членове на асоциацията, са проведени общо над 800 събития – семинари, конференции, сватби, тиймбилдинги.

На фона на високия им брой, липсата на огнище на зараза в място за настаняване е показателна за сериозността, с която хотелиерите се отнасят към опасността и мерките, предприети за безопасността на гостите.  

Въпреки че хотелиерският и събитийният сектор бяха едни от най-засегнатите от пандемията, повечето хотели и къщи за гости реагираха изключително отговорно и инвестираха хиляди левове в дезинфектанти, специализирано оборудване и протоколи за безопасност, така че да не допуснат заразяване както на гостите, така и на персонала си.

„За разлика от места като градския транспорт, където виждаме събрани хиляди хора, които не спазват дори елементарни норми на безопасност, хотелиерите подходиха изключително отговорно към проблема и въведоха редица мерки и протоколи, така че да осигурят максимална защита на гостите и персонала си.“, коментира Георги Дучев – изпълнителен директор на БАПМХ.

Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели е професионална (съсловна) организация, която обединява мениджъри и собственици на хотели и хотелски групи от цялата страна. Членовете й управляват общо над 10 000 хотелски стаи, главно в 4 и 5-звездния сегмент.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.