*Жената на Цветан Василев призна за продуценството в Twitter

*„Очаквахме повече, Николай Стайков!”, скастри автора на „антикорупционния” клип Антоанета Василева

Укриващият се в Сърбия беглец от родното правосъдие Цветан Василев поръчва медийни атаки и филми срещу най-големия враг на олигарсите у нас – Делян Пеевски. Депутатът от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ е основна мишена от година на задкулисните играчи заради законодателните си инициативи, с които посича аферите им, както и заради разследванията на изданията си.

Че Василев плаща щедро на всеки, който публикува манипулации срещу Пеевски, се знаеше отдавна. За пръв път обаче признание, макар и косвено за това, идва от най-близките на Василев. И по-конкретно от неговата съпруга Антоанета. Нейната реакция се появи в социалните мрежи в деня, когато „Антикорупционният фонд“ публикува втората „серия“ от филма „Делото КТБ: Липсващите имена“. Дългият 11 минути клип се появи часове след скандала с нелегалното посещение на разследвания за шпионаж в полза на Русия Николай Малинов в Москва и очевидно

има за цел да хвърли прах в

медийното пространство

По този начин се пробва да прикрие реалните задкулисни обвързаности със сенчести московски фактори на банкера беглец Цветан Василев, както и покровителите му в Русия – генерала от ГРУ Леонид Решетников и приближения до Кремъл олигарх Константин Малофеев.

За да няма и грам съмнение обаче кой е поръчал това произведение на „журналистиката“, лично ексбанкершата Антоанета Василева се включи със свеж туит. Броени часове след като „Антикорупционният фонд“ разпространи линка за втората част на филма, госпожата порица публично, вероятно в качеството на възложител и продуцент, изпълнителя Николай Стайков. Забележката гласеше: „ДП никога не е имал кабинет в КТБ. Това не бива да е акцент във филма. За БТ информацията е доста неточна, интерпретации в стил „а ла Малинов”. ДП е дължал пари на банката, но без сериозен рисърч и интервюта на засегнати, няма как да се докаже! Очаквахме повече @NikolayStaykov!”. Очевидно, че такъв назидателен тон публично

може да държи само възложителят

на поръчката, продуцент или спонсор

Или и трите. Николай Стайков – съосновател и към днешна дата прост изпълнител в „Антикорупционния фонд“ - не се е справил с поставената задача. Щом ексбанкершата му дава такава оценка, кои сме ние – зрителите, да й противоречим.

Всъщност постът на Василева вади на светло доста сериозни обвързаности, които досега всички – и кукловодите олигарси, и самите изпълнители, отричаха. Задкулисните играчи обаче явно играят заедно и когато на един от спонсорите му свършат парите, друг веднага заема освободената ниша. На този принцип сега и Василеви влизат в ролята на основни продуценти на иначе създаденото с кадри на разградския бос Иво Прокопиев НПО. С течение на времето (и намаляването на парите)

в него започват да се прошмугват

кадри и на Цветан Василев

Така картината в „Антикорупционния фонд“ сега е следната - освен бившия кадър на „Капитал“ Николай Стайков, който се води и автор на филма, в управителния съвет на НПО-то са също настоящето „перо“ на флагмана за фалшиви новини на Прокопиев – Росен Босев, както и верният кадър на Костов и Цветан Василев – агент Сашо 11 на ДС и бивш посланик в Русия Илиян Василев.

„Основната им дейност е да дискредитират неудобни за тях хора“ - така само преди два месеца бившият вече кмет на Благоевград Атанас Камбитов определи представителите на т. нар. „Антикорупционен фонд“. Организацията е знакова за кръга „Капитал“ и неслучайно олигархът е внедрил там някои от най-доверените си хора, като водещ сред тях е бившият зам. главен редактор на седмичника бухалка – Николай Стайков, чието име фигурираше в стенограмите на задкулисието АРГО. От тях лъсна ролята на този безработен журналист в организирането на протести.

Над него в йерархията е и Филип Гунев. Бившият зам. вътрешен министър и дясна ръка на гравитиращата около кръга „Капитал“ бивша шефка на МВР, ексвицепремиер и настоящ посланик на страната ни в Израел Румяна Бъчварова, е ръкоположен за председател на Управителния съвет. През март 2019 г., когато съоснователят Стайков стана прост изпълнител в „Антикорупционния фонд“,

във фондацията

изгряха нови звезди

а на директорския стол се намести Бойко Станкушев - бивш член на СДС и „Подкрепа“, бивш журналист от БНТ и бивш медиен съветник на подсъдимия ексминистър на отбраната Николай Ненчев, а също и активен поддръжник на „Да, България“ на Христо Иванов. Пак тогава в Управителния съвет на фондацията се намърда и ченгето от ДС с агентурно име Сашо – Илиян Василев. Така знаковото присъствие на човека на БГ Мадоф отбеляза нов етап в развитието на организацията, която вече преглъща последните грантови залъци и спешно се нуждае и от други спонсори.

Важното, което трябва да се подчертае, е, че в статуса на Антоанета Василева има и една истина -

Пеевски никога не е имал

кабинет в КТБ

Тази лъжа на разследвания за шпионаж Малинов е толкова абсурдна, че дори фамилията, източила КТБ, не може да я припознае като приемлива за целите на атаката срещу Пеевски.

На фона на горното - с любопитство очакваме третата част на филма, в която безстрашният войник на олигарха Прокопиев – Николай Стайков, ще акцентира върху инициалите ОС (виж карето). Не е възможно да не е попаднал на тях, прелиствайки томовете на делото „КТБ“. За разлика от депутата Пеевски, за когото гласът зад кадър във филма споменава, че от над 400 показания, дадени в рамките на разследването за трезора, само в едно се споменава името му. При това споменаването му е от страна на неблагонадеждния свидетел Николай Малинов, както посочва ексбанкершата Антоанета Василева.

За разлика от него има свидетелски показания, при това не само за инструктажа, на който е бил подлаган агент Академик, а и за възнагражденията, които е получавал. Около 1 милион лева е платил банкерът беглец Цветан Василев, за да потули и избегне разследването за фалита на КТБ, заяви в съдебната зала свидетелят на прокуратурата Бисер Лазов. Един милион е и грантът, с който е захранен т. нар. „Антикорупционен фонд“, веднага след скоростната му регистрация. Имат, дават. Знае се и защо – за доноси, клевети и многократно повтаряни лъжи.


Опорната точка на задкулисието за „вечния длъжник”

Задкулисието свири сбор на платената си медийна армия. Всичките двайсетина войници се събраха на плаца и козируваха на своите генерали – Иво Прокопиев и Цветан Василев. Появиха се и група войници на транквиланти с неовладени симптоми на тревожност и безпокойство.

Всички вкупом прегърнаха опорната точка – за „вечния длъжник” Пеевски, и се захванаха да стрелят с халосни патрони по депутата и издател на „Телеграф медиа”, водени от идеята, че все някой от тях ще си тръгне с награда – плюшено мече или парично възнаграждение. Многократно повтаряна и опровергавана, лъжата за кредитите на Пеевски този път бе излъчена като филм на т. нар. „Антикорупционен фонд“. За войниците от платената армия имаше специална прожекция, на която им бяха раздадени опорните точки. Беше им разяснен нов финансов мотив – ако си враг на задкулисието, това те превръща във вечен длъжник.

Няма значение, че като Делян Пеевски и семейството му сте изплатили добросъвестно кредитите си, при това много преди пирамидата на Цветан Василев да рухне. Този взет и погасен заем ще ви преследва като злокобна сянка, хвърлена от медийна бухалка. С такива разполагат няколко олигарси в държавата – Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Огнян Донев. Свое специално военно подразделение има и банкерът беглец Цветан Василев.

„Гешев премълча кредити за над 500 млн. лв. от КТБ за фирми на ДПС и Пеевски”, изрева сайтът на банкера беглец „Фрогнюз”. Комична интерпретация на нещото, наречено филм, на което му личи отдалече от кого и защо е спонсорирано.

Ден след появата на филма за „вечния длъжник” Пеевски, на поправителен се явиха и от персоналния сайт и своего рода пресцентър на банкера беглец – „Фрогнюз”. Сплотеният екип на агент Академик (Огнян Стефанов) сготви манджа с грозде, в която се твърди, че близо половин милиард лева са кредитите на фирми и лица, свързани с ДПС и депутата от партията Делян Пеевски в Корпоративна търговска банка. Това показвали данните от кредитния портфейл на КТБ, с които „Фрогнюз“ разполагал. И с невъоръжено око обаче се вижда, че на Пеевски по стар доноснически навик са пришити фирми, с които няма нищо общо.

От показанията на основния свидетел по делото за аферата с източването на милиарди от банката Бисер Лазов стана ясно, че агент Академик е получавал инструкции по евтин телефон от забегналия в чужбина след фалита на КТБ Цветан Василев, както е контактувано от и с обвиняемия за пране на пари адвокат Лазар Карадалиев. „Беше им взел евтини телефонни апаратчета с фенерче само за водене на разговори. Бяха снабдени с тестова СИМ карта на „Виваком“, защото номерата на тези карти официално не съществуват и може да се говори свободно, без някои да ги подслушва“, обясни Лазов. Очевидно евтиният телефон е още на линия и агентът от ДС продължава да получава инструкции. За кредити, за които бившият банкер по-добре от всеки друг знае, че са били погасени.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Мухи винарки на Цветан Василев накацаха Пеевски

Досадни дребни летящи вредители. Обикновено се появяват в домовете в топлите дни. Оказа се, че в дните на карантина мутират. И се превръщат в едри седящи на място вредители, в пъти по-досадни от обикновено.

 

Факти срещу „фактите“ за Делян Пеевски

Когато не могат да се измислят нови лъжи за депутата и издател от „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, мейнстриймът прави едно – припомня собствените си лъжи и ги интерпретира като факти. Единственото, което трябва да направи, е да бръкне в чекмеджето и да извади някой всезнайко, който търси евтина слава. Е, може и да не е чак толкова евтина.

За Пеевски и Жабата, която пази блатото си

Жабата на банкерът-беглец Цветан Василев - „Фрогнюз“ се активира да хвърля кал, за да опази блатото си. Не се лъжете – става въпрос за луксозно блато, щедро спонсорирано от мустакатия аферист с крадените от КТБ пари на вложителите. Затова страхът е голям. И въпреки световната пандемия, Жабата на Василев не се свени да ръси нечистотии в информационния поток.