Всекиму е присъщо да греши, но само глупавият упорства в грешката. Древната мъдрост, приписвана на Аристотел, важи и в наши дни, стига да не ставаше въпрос за задкулисието, медийната му фабрика за фалшиви новини и рупора й „Капитал“.

В случая с глашатаите на разградския олигарх Иво Прокопиев упорството в грешките се дължи не на глупост, а на меркантилност и първичен страх от възмездие за престъпленията, спотайван дълбоко в душата на собственика на изданието.

В поредна статия за „Булгартабак“, този път написана по повод преминаването на мажоритарния пакет акции от ръцете на австрийското BT Invest в тези на две лихтенщайнски дружества, първо „Капитал“, а след това и останалите издания по веригата на фалшивите новини - „Дневник“ и „Банкер“, отново изпяват опорката, че тютюневият холдинг бил контролиран от издателя ни и депутат Делян Пеевски. След което, за да продължат и в бъдеще да правят същите манипулации, част от тях се пробват да пришият на него и новите мажоритарни акционери. И десет хиляди пъти да повторят тези опорки, те никога няма да станат по-истински, защото Пеевски никога не е бил собственик на „Булгартабак“, миноритарния дял от 5%, който притежаваше, отдавна е продаден и няма нищо общо с въпросните офшорки. Манифактурата за лъжи на задкулисието обаче залага не на истината, а на преповтарянето на лъжите, надявайки се, че по този начин обществото ще им повярва по Гьобелсов тертип. И съответно ще забрави престъпленията, извършени от тарторите на същата тази манифактура за клевети.

Така, докато финансирания от банкера беглец Цветан Василев „Банкер“ солидарно дава рамо на поредната му инсинуация за „Булгартабак“, „Капитал“ на Прокопиев пуска и втора статия с фалшиви новини срещу Пеевски, с която се пробва да реализира сложно и нагло упражнение 2 в 1. Хем да преизпълни дневния норматив от лъжи срещу него, хем да се пробва да отвлече вниманието от процеса срещу Василев за ошушкването на милиарди от КТБ чрез раздаването на кредити на кухи дружества, като се пробва да пришие на Пеевски и семейството му висящи борчове към фалирания трезор. В статия за друга сделка – продажбата на сградата на ИПК „Родина” след търг, организиран от ЧСИ заради приблизително 40 млн. лева неизплатени дългове на досегашния собственик ИПК „Родина” и дъщерното му „Родина тауър“ към КТБ, седмичникът на Прокопиев лежерно „вмъква“, че компаниите се контролират от майката на Делян Пеевски – Ирена Кръстева. Елементарна проверка в регистрите ще покаже, че това е пълна лъжа. Каквато впрочем е и манипулацията, че Пеевски или майка му имат каквито и да било борчове към КТБ. Това беше опровергано не само от тях, а и от всички възможни институции. Още при поставянето на КТБ под спецнадзора на БНБ публично бе представено удостоверение, че Делян Пеевски няма никакви кредити или влогове във фалирания от Василев трезор. Беше подчертано също, че семейството му редовно си е погасявало задълженията и няма непогасени кредити. Но олигарсите явно разчитат, че обществото е забравило това.

 

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Оракуле, боракуле, какъв да бъде тоз! Как агент Сашо се вдетини в заиграването с Пеевски

Краен инфантилизъм обхвана бившия посланик в Москва Илиян Василев и бивш доносник от ДС агент Сашо. В заигравките си с името на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски посивелият агент изпадна в крайна дебилска фаза, връщайки се във времето на соца, когато децата играеха една популярна игра. „Оракуле, боракуле в съдбата на тогоз, кажи какъв да бъде тоз!..”

Мейнстриймът се задави с дъвката „Лафка“ и Пеевски

Обязденият мейнстрийм на олигарха Иво Прокопиев е в екстаз! Във въздуха възторжено хвърчат шапки и слюнки, а Фейсбук ври и кипи от радостни лозунги! Гръмки заглавия в организираната медийна групировка на олигархията обявяват началото на революцията! Газовият карикатурист Комарницки рисува пропагандните плакати на победата: „Лафка“ фалира, няма я вече „Лафка“, другари, Пеевски остана без „Лафка“!

Пунта мара за Пеевски, товарищи агенти от ДС!

Където са две агентурни имена от ДС – Сашо и Драган, там е и третото. Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев проговори на руски и окончателно се самопрекръсти на агент Пунта мара този уикенд, а агент Академик от ДС му пригласяше