През 80-те години у нас се продаваше дъвка „Идеал“ с гръмкото име „дъвка за балончета“. Честно казано, дъвката не струваше. Сладостта от нея изчезваше бързо, но пък балончетата си ги биваше, а и цената беше само 10 стотинки, затова и се произвеждаше масово.

Ей такива дъвки ни подхвърлят и в момента малка групичка подсъдими бизнесмени. Укриващият се в Белград банкер-беглец Цветан Василев, „добрият олигарх“ Иво Прокопиев, газовият барон Сашо Дончев и фармацевтичният бос Огнян Донев поддържат стройна мрежа от медии, сайтчета и пионки-говорители, за да разпространяват защитните си тези в обществото.

Тезите им имат стойността

на дъвка за балончета,

която собствените им платени говорители изплюват с погнуса на земята, след като са я дъвкали 4-5 минути в „удобните“ медии. Опорните точки на олигархията се пукат като сапунени мехури, защото се състоят от откровено фалшиви новини, клевети и инсинуации. Мишената на олигарсите и на техните поръчкови служители е нашият издател и депутат от ДПС Делян Пеевски. Защото от години изданията от нашата медийна група се борят срещу фалшивите новини и защото през годините разкрихме и продължаваме да разкриваме много от далаверите на уплашената от правосъдните си проблеми компания – Цветан Василев, Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев.

Тези бизнесмени носят всички белези на олигархията – като се започне от българския Мадоф – Цветан Василев, който ограби вложителите си, и се мине през другарчетата му, за чийто бизнес плащат скъпо и прескъпо всички българи. Защото за безбожно скъпия ток от ВЕИ-тата, за годините монопол на газовия пазар, за скъпите лекарства, които са в пъти по-евтини в съседните страни, плащат всички българи.

Този рахатлък на олигархията беше

застрашен от съдебните им проблеми,

както и от няколко законодателни инициативи, в които участва Делян Пеевски. Като закона срещу вторичното ограбване на КТБ например, който попари мераците на Цветан Василев и ортаците му. Затова срещу Пеевски беше мобилизирана цяла армия от пионки, които послушно да повтарят опорните точки, спуснати им от Белград, от кръга „Капитал“ и присъдружните им.

Журналистите Огнян Стефанов (Агент Академик), Стояна Георгиева и Соня Колтуклиева, пишман политологът Даниел Смилов, ченгето Илиян Василев, та дори и проваленият „политик“ Касим Дал – всички те като матросовци повтарят в „удобните“ медии как Делян Пеевски е виновен за всичко в държавата. Може би дори и за грипната епидемия...Разбира се, обвиненията на подобни люде нямат никаква стойност, не заради това, че те отдавна са се компрометирали в обществото. А заради факта, че разпространяват

абсолютни фейкове,

непоиващи на никакви доказателства.

Другото, което е характерно за тези майстори на информационните балончета, че те се изказват като последна инстанция на морала, но свенливо крият, че зад гърба им стоят олигарси като гореспоменатите Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев. За разлика от тях, нашият издател е добре известен в обществото. А в разследванията, публикувани в медийната ни група, винаги се позоваваме на факти и доказателства. И това е нещо, което лесно може да провери всеки мислещ човек.

Ние не очакваме фабриката за сапунени мехури да спре с евтините си фейк атаки. Но твърдо вярваме в максимата, че истината винаги излиза наяве. Тогава дъвките за балончета ще се озоват там, където им е мястото – в кошчето. А олигарсите ще отговарят за деянията си пред компетентните органи.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Оперетен водевил за Пеевски от агент Академик

В тотална немощ изпадна жабешкия сайт „Фрогнюз“. Явно у Огнян Стефанов – агент Академик на ДС, желанието да се докара на своя господар и благодетел Цветан Василев е толкова силно, че той се опита да пробута абсурден фейк за депутата и издател на „Телеграф медия“ Делян Пеевски.

Мухи винарки на Цветан Василев накацаха Пеевски

Досадни дребни летящи вредители. Обикновено се появяват в домовете в топлите дни. Оказа се, че в дните на карантина мутират. И се превръщат в едри седящи на място вредители, в пъти по-досадни от обикновено.

 

Факти срещу „фактите“ за Делян Пеевски

Когато не могат да се измислят нови лъжи за депутата и издател от „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, мейнстриймът прави едно – припомня собствените си лъжи и ги интерпретира като факти. Единственото, което трябва да направи, е да бръкне в чекмеджето и да извади някой всезнайко, който търси евтина слава. Е, може и да не е чак толкова евтина.