0

Б алетът „Гето“ на световноизвестния хореограф Марио Пиаца – проект, който непрекъснато се развива от раждането си в Театро Масимо в Палермо в началото на новия век, на 29 май ще бъде представен на сцената на Националния музикален театър в София.

Балетът „Гето“ на световноизвестния хореограф Марио Пиаца – проект, който непрекъснато се развива от раждането си в Театро Масимо в Палермо в началото на новия век, на 29 май ще бъде представен на сцената на Националния музикален театър в София.

Новата постановка, която преди седмица имаше премиера в Града на липите, е мислена специално за балетната трупа на Старозагорската опера, ръководена от Силвия Томова, възстановката е на Людовик Парти (асистентът на Марио Пиаца и репетитор на балета на Държавна опера – Стара Загора). В главните роли са примабалерината и носителка на „Кристална лира 2018“ Анелия Димитрова и италианецът Паскуале Казели. Участва почти цялата международна балетна трупа на Старозагорската опера. В спектакъла гетото не е място на насилие, а на диалог с уважение към социалните и културни различия.