0

Б ах и Моцарт в изпълнение на 4 рояла и то на древната сцена на Античния театър в Пловдив. Празникът за меломаните ще бъде през септември, съобщават организаторите.

Бах и Моцарт в изпълнение на 4 рояла и то на древната сцена на Античния театър в Пловдив. Празникът за меломаните ще бъде през септември, съобщават организаторите.

Създател и идеолог на проекта е Маестро Байнов, който заплени българската публика със своите “Концерти на 8 рояла” миналата есен. Първият в историята на музиката, който е композирал концерти за 2, 3 и 4 пиана с Streich Orchester, е един от най-великите композитори за всички времена -  Йохан Себастиан Бах. Вторият  е гениалният Моцарт.

В желанието си да  въвлекат ценителите  в мистерията на музиката за 2, 3 и 4 рояла с на четири и осем ръце, организаторите създават един уникален проект,  който ще предостави на публиката изключително рядката възможност да чуе интегрално всички концерти от Бах за 3 и 4 пиана, както  и единствените от Моцарт за  2 и 3 пиана с оркестър. Своеобразен дебют за България, заслугата за който дължим на Маестро Байнов. Заедно с него на сцената ще излязат още трима световни  пианисти – Донка Ангъчева, Зузана Суханова и  Наре Аргаманян. Към проекта без колебание се присъединява още един световно признат творец – Маестро Йордан Камджалов.