Българската агенция по безопасност на храните отложи извършването на плановите проверки по идентификация и хуманно отношение към животните и събирането на млечни проби поради усложнената епидемиологична обстановка с COVID-19 в страната, съобщиха от агенцията.

Отложени са проверки, чието естество не влияе пряко върху работата и финансирането на стопанствата и могат да бъдат краткосрочно изместени във времето. Проверките ще бъдат възобновени на по-късен етап, съобразен и с възможностите на стопаните. Запазва се обаче контролът, който е неотменна част от безпрепятствената работа и финансиране на животновъдните обекти.
Служителите на агенцията, които осъществяват официален контрол върху здравеопазването на животните, продължават да извършват регулярен контрол за спазването на изискванията. 
Продължава и изпълнението по график на всички програми за профилактика, надзор и контрол на здравеопазването на животните, за да се гарантира безопасността на животинските продукти. Осигурено е изпълнението на неотложни дейности, като ликвидиране на огнища на заболявания по животните.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Задължително поливане  за новите дръвчета

Ябълката и крушата се пръскат срещу струпясване

Задължително поливане за новите дръвчета

 

Април е месец, през който постепенно се подобряват светлинните и топлинните условия. Увеличават се продължителността на деня и интензивността на слънчевата радиация.

Цена над 16 лв. за килограм е спекула. Потреблението ще се свие с 30% заради коронавируса

Поръчваме си агне от ферма у дома

Цена над 16 лв. за килограм е спекула. Потреблението ще се свие с 30% заради коронавируса

Това е той:

Роден е на 29 май 1978 г. в Горна Оряховица
С овцевъдство се занимава от 2003 г.
Учи аграрна икономика в Пловдивския университет
Има две деца

Фермерите увеличават стадата

От 15 април до 15 май 2020 г. животновъдите могат да кандидатстват за подпомагане по мярка 14 „Хуманно отношение към животните” от ПРСР 2014-2020 г.