БАБХ отлага  проверки във фермите

БАБХ отлага проверки във фермите

Българската агенция по безопасност на храните отложи извършването на плановите проверки по идентификация и хуманно отношение към животните и събирането на млечни проби поради усложнената епидемиологична обстановка с COVID-19 в страната, съобщиха от агенцията.

Отложени са проверки, чието естество не влияе пряко върху работата и финансирането на стопанствата и могат да бъдат краткосрочно изместени във времето. Проверките ще бъдат възобновени на по-късен етап, съобразен и с възможностите на стопаните. Запазва се обаче контролът, който е неотменна част от безпрепятствената работа и финансиране на животновъдните обекти.
Служителите на агенцията, които осъществяват официален контрол върху здравеопазването на животните, продължават да извършват регулярен контрол за спазването на изискванията. 
Продължава и изпълнението по график на всички програми за профилактика, надзор и контрол на здравеопазването на животните, за да се гарантира безопасността на животинските продукти. Осигурено е изпълнението на неотложни дейности, като ликвидиране на огнища на заболявания по животните.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.