Майки във „Фейсбук“: Баба Грани плаши хлапета от телефона

Майки във „Фейсбук“: Баба Грани плаши хлапета от телефона

Не смеели да отидат сами до тоалетната, след като се зарибили по онлайн играта

Хорър игра от мобилно приложение плаши децата, оплакаха се десетки притеснени жени във „Фейсбук“ групата „Майките на София“. Става дума за „Грани“, в която зловеща баба е заключила дете в къщата си и то трябва да я убие, за да успее да избяга. Малчуганите, които се впускали в приключението, след това умирали от страх и не искали да остават сами.

„Мами, имате ли проблем с децата с тази игра баба Грани?! При мен е нещо страшно ...постоянно иска да я сваля на таблета, дори и като е навън с другите деца пак играят на нея не знам как точно, а после умира от страх. Не иска сам да ходи до тоалетна, винаги да го придружавам независимо къде... дори и с мен в тоалетната идва, а е на почти 7 години...“, повдигна темата във „Фейсбук“ притеснена майка. След нея в дискусията се включват и други потърпевши. Те също се оплакват, че децата им не смеели да ходят сами и до тоалетната,

напишквали се от страх и тичали след родителите си

когато напуснат стаята. Майките забранявали „Грани“, но в училище и дори в градините се говорело за нея.

„Беше се научил да я играе в училище, на телефоните на други деца (неговият умишлено е от възможно най-простите ). Вечер сънуваше кошмари, идваше при нас, плачеше насън (на 8 години е). Забраних изобщо да я поглежда. Обясних му, че това не е реално, че не се случва в действителността и т.н. Нещата се нормализираха след около две седмици“, разказва опита си със страшната баба друга майка.

Играта е за телефон и може да бъде изтеглена от магазините за приложения

без ограничение на възрастта

Това я прави леснодостъпна дори, когато хлапетата играят навън, когато родителите им нямат надзор над тях.

Когато някой стартира играта, може да избира между няколко нива на трудност. Страшният ефект от играта се засилва щом се включи звукът и от време на време се чуват думите на Грани „Знам къде си“ и „Кой иска да играем на криеница“. Играещият трябва да е много внимателен, защото всяко негово действие може да предизвика шум и

страшната баба с бухалка в ръка да дойде да го убие

Ако Грани усети играещия, се появява изневиделица и единственият начин да се спаси е ако успее да се скрие или избяга от нея. Освен това зловещата баба поставя капани, с които също трябва да се внимава. Всеки има 5 дни или 5 пъти, в които може да умре преди да види надпис „game over”. Подобно на ескейп стаите, тук също се събират предмети, които помагат на играча да убие Грани и да избяга от нейната къща.

В някои канали на социалните мрежи вече има клипчета, които показват как се превърта играта. Много често хватките се обясняват именно от деца, които са я играли и се гордеят с постиженията си и убийството на Грани. Сред тях особена популярност е придобила и версията на Грани с екип на аржентинския футболист Лео Меси.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.