БЧК започна раздаването на хранителни продукти на бедни в София, съобщиха от столичната червенокръстка организация. Право на тях по програмата, определени от Агенцията за социално подпомагане, са седем категории граждани.

Храни могат да получават лица и семейства, подпомагани с целеви помощи за отопление през отоплителен сезон 2017/2018 г., майки и осиновителки, които са получавали месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година към август миналата година, лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици в първи клас, хора с над 90 на сто степен на увреждане с определена чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия до 348,00 лв., които получават месечна финансова подкрепа по реда на чл. 70 от Закона за хората с увреждания. Помощ в хранителни продукти Столичната БЧК ще дава и на лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, както и на тези, които са получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето. В програмата са включени и хората, пострадали в резултат на бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ за периода 1 януари – 31 август 2019 години.

Всеки, включен в програмата, ще получи 24,57 кг от 16 вида хранителни продукти: пшенично брашно – 2 кг; ориз – 1 кг; спагети – 1 кг; лютеница – 0,500 кг; зелен фасул консерва – 2,400 кг; домати белени – 1,600 кг; грах зелен – 1,600 кг; гювеч консерва – 1,600 кг; конфитюр – 0,500 кг; говеждо в собствен сос консерва – 0,300 кг; говежди кюфтета в бял сос консерва – 0,600 кг; пиле фрикасе консерва – 0,300 кг; консерва риба – 0,170 кг; зрял фасул – 3 кг; леща – 4 кг; олио – 4 литра.

Раздаването ще се извършва в работните дни от 9.00 до 16.30 часа в определени за целта пунктове.

По темата: БЧК храна бедни
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Лекарство срещу COVID-19 ще имаме по Великден

 Лекарството хидроксихлорин, което дава добри резултати в лечението на заразени с коронавируса COVID-19, ще бъде налично у нас около Великден. То ще се предоставя само на болниците по заявка,  съобщиха от фармабизнеса.