0

А втогол на Матс Хумелс в 20-ата минута донесе победата на Франция над Германия с 1:0 в големия сблъсък и последен мач от първия кръг на Евро 2020.

Автогол на Матс Хумелс в 20-ата минута донесе победата на Франция над Германия с 1:0 в големия сблъсък и последен мач от първия кръг на Евро 2020.

„Петлите“ показаха класата си и стигнаха до успеха, въпреки доминацията на домакините на „Алианц арена“ особено през второто полувреме. След почивката обаче бяха отменени и два гола на Франция. В 66-ата минута Килиан Мбапе вкара топката за втори път в мрежата на Германия, но реферите маркираха засада и голът не бе зачетен. В 85-ата пък Пол Погба изведе Мбапе, който подаде към Карим Бензема и той матира вратаря Мануел Найер. Голът обаче отново не бе зачетен заради засада на Мбапе.

Световните шампиони пропуснаха и друга златна възможност 12 минути преди края на срещата, когато отново Мбапе нахлу като светкавица в наказателното поле на противника, където бе съборен. Реферът обаче не посочи бялата точка за дузпа, а после и ВАР потвърди правилното му решение.

Секунди преди старта на двубоя се случи нелеп инцидент. Парашутист внезапно кацна в центъра на „Алианц арена“, което смути феновете по трибуните.

В Германия се появиха информации, че това е в знак на протест, но стюардите в Мюнхен веднага се погрижиха парашутистът да напусне терена.

В другия мач по-рано днес европейският шампион Португалия победи с 3:0 Унгария в Будапеща и поведе в групата на смъртта.