Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да вземе между 3 000 и 450 000 лв.

Търговците могат да кандидатсват от 10:00 ч. днес до 17:00 ч. на 10 ноември 2020 г. Заявленията се подават изцяло по електронен път на адрес: https://eumis2020.government.bg в ОП „Иновации и конкурентоспособност“.

Сред условията за кандидатстване са фирмата да е микро, малко или средно предприятие, регистрирано съгласно Търговския закон. Кандидатите трябва да са лицензирани превозвачи, които да са отчели годишен спад от поне 20% в оборота за един от месеците в периода 1 февруари до мевсеца, предхождащ месец на кандидастване.

Припомняме, че мярката бе представена в началото на октомври. Тогава министърът на транспорта Росен Желязков и икономическият министър Лъчезар Борисов подписаха договор за предоставяне на средства в размер на 30 млн. лв. Финансовата помощ ще достигне до гилдията по линия на процедурата за „Подкрепа за малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19 чрез прилагане на схема за подпомагане от Министерството на транспорта". ,,Целта е средствата бързо да стигнат до всички предприятия, които са около 1 500. Очаквам, че не по-малко от 1000 ще се възползват през следващите от един до два месеца“, каза Желязков.

Повече детайли за мярката и необходими документи за кандидатстване вижте ТУК.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.